1) Husk at tjekke reglerne
Skal du til udlandet, skal du i god tid inden afrejse tjekke hvilke krav der er til hunden. Alt afhængigt af hvilket land I rejser til, er der forskellige krav til vaccinationer og andre behandlinger, der skal opfyldes. Du bør derfor altid tjekke reglerne for ud- og hjemrejse for det pågældende land i god tid inden du skal afsted. Du kan altid finde reglerne på Fødevarestyrelsens hjemmeside, og ellers kan du spørge din dyrlæge til råds.
2) Forbered køreturen godt
Skal I på en længere bilferie, er det en god idé at planlægge køreturen inden. Husk altid at have godt med vand med, og lad hunden få rigeligt med pauser, hvor den kan blive luftet og få ro til at drikke sit vand. Det er ikke alle biler, hvor bagagerummet bliver kølet lige så godt af ventilationssystemet, som resten af bilen. Derfor skal du holde godt øje med, at det ikke bliver for varmt for hunden. Kølemåtter eller køleveste kan være en god måde at sikre, at hunden ikke får det for varmt.
3) Spørg din dyrlæge til råds
Når du rejser ud af Danmark, kan din hund komme i kontakt med sygdomme vi ikke har her i landet. Nogle af disse sygdomme kan du med fordel beskytte hunden imod. Det er derfor en god idé at rådføre dig med din dyrlæge i god tid inden du tager afsted.
4) Pas på varmen
Det kan være hyggeligt at have hunden med på tur, når man er på ferie, men rejser du til varmere himmelstrøg, skal du passe på at hunden ikke får det for varmt. Høje temperaturer kan få hunden til at udvikle hedeslag, især hvis den samtidig skal gå langt eller ikke kan søge skygge. Så, skal du på en vandretur i den bagende sol, skal du måske overveje, om hunden bør blive hjemme i skyggen. Tager du hunden med, skal du sikre dig, at du altid har vand med, og at I får holdt pauser i skyggen en gang i mellem.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
I lande omkring Middelhavet lever parasitten Leishmania, som kan give en livstruede sygdom hos hunde – så skal du rejse mod varmere himmelstrøg denne sommer og hunden skal med, bør du tage dine forholdsregler
Jeg har altid elsket dyr og især hunde. Efter flere år med brugshunde som rottweiler og malinois faldt jeg pladask for den franske bulldog, og det blev starten på et fantastisk eventyr med mange oplevelser og venskaber til følge.
Rejseregler for mennesker, rejseregler for hunde – at få hele familien inklusive husdyr med på rejsen er ikke uden forhindringer
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Mange er netop nu på vej til Bornholm. Hvordan ser jeres rejse ud?
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste