En fortælling om fællesskab og passion

04-03-2024 14:00, af Anne Cecilie Sohl

I 1994 tog Dansk Polarhundeklub, dengang kendt som "Den Danske Siberian Husky Klub", de første skridt mod at etablere træningsaktiviteter i Nørlund Plantage. Det var begyndelsen på en rejse, der ville forme en stærk tradition og et dedikeret fællesskab omkring polarhunde og deres passionerede ejere.

Copyright Ridehesten.com
Dansk Polarhunde Klub havde den 10. februar inviteret til jubilæumsløb i Nørlund Plantage. Flere gik højt op i konkurrence om at stille op med det flotteste og vildeste lysdisplay. Foto: Privat

I anledning af et helt særligt jubilæum her i 2024 besluttede polarhundeklubben sig for, at markere begivenheden med en fejring ud over det sædvanlige.

De ville invitere til løb - og ikke bare et ordinært løb - men et natteløb, der ville sætte gang i spændingen og intensiteten.

Naturens kræfter
Forud for løbsdagen var der uger med forberedelser, men da dagen oprandt, blev det ikke helt som forventet.

En snestorm lagde sig som et tæppe over landskabet, hvilket ikke var ideelt, da løbet var åbent for deltagere på alle niveauer - fra erfarne mushers med et helt spand af hunde, til dem der kun havde en firbenet løber ved sin side.

Trods vejrets luner var der en energi og entusiasme blandt deltagerne, der ikke lod sig slå ud af naturens kræfter.

Lysdisplay og høje hyl
En særlig konkurrence var arrangeret for dem, der ønskede at fremvise det mest imponerende lysdisplay på deres vogne, cykler, løbehjul og selvfølgelig på musherne selv. Det var som om, at alle havde åbnet deres julepyntskasser igen, og bragt magien med ud i den kolde nat.

Deltagerne kom fra alle hjørner af landet - Jylland, Fyn, Sjælland - og endda fra Tyskland, hvilket understregede løbets tiltrækningskraft og den passion, der deltes på tværs af grænser.

Klokken 17:15 satte børneklassen løbet i gang, efterfulgt af åben klasse med ti hunde og helt ned til canicross med kun én hund.

Der var en ubeskrivelig følelse af spænding og intensitet, der fyldte luften, mens hundene og deres førere kæmpede sig gennem det snedækkede terræn.

Hele natten igennem kunne man høre lyden af hundes hyl og glædesråb fra deltagere og tilskuere. Det var en aften, der blev indskrevet i historien som en uforglemmelig fejring af en klub, der havde markeret sit aftryk på dansk polarhunde-sport.

Efter den sidste deltager krydsede målstregen, blev grillen tændt, og der blev serveret varme pølser og kakao til at varme de trætte kroppe. Det var et øjeblik af samhørighed og glæde, hvor alle kunne se tilbage på løbets udfordringer og sejre med stolthed og tilfredshed.

Mere end bare et løb
Jubilæumsløbet i Nørlund Plantage var mere end bare et løb - det var et symbol på fællesskabets styrke, lidenskabens kraft og viljen til at udfordre naturens grænser.

Det var en aften, der ville blive husket og fejret i årene, der følger, som et lysende eksempel på, hvad der sker, når mennesker og dyr forenes i en fælles passion.

Tusinde tak for hjælpen til alle der hjalp med afviklingen af jubilæumsløbet, samt alle de sponsorer der leverede præmier til alle deltagerne. Og selvfølgelig tak til Lena, Jeanne og Iain for at arrangere en fantastisk aften.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.