For mennesker kan vindruer og rosiner være en lækker og sund spise, men for hunde er de små runde frugter giftige. I værste fald kan indtagelse ende i et dødeligt nyresvigt.
Hvilket giftstof der er årsag til forgiftning vides endnu ikke – og man har derfor heller ikke kunnet klarlægge præcist, hvad der sker, når hunden spiser frugten. Derudover virker det til at der er stor forskel på hvor store mængder, der skal til for at give problemer. Nogle hunde skal dog kun indtage ganske små mængder, inden de udvikler livstruende symptomer – og derfor bør man altid holde vindruer og rosiner væk fra sin hund.
Symptomer på forgiftning med rosiner eller vindruer
Blandt de mest almindelige symptomer på forgiftning, forårsaget af vindruer eller rosiner, er:
Hvad skal du gøre, hvis din hund har spist vindruer?
Der findes ikke en egentlig modgift mod en forgiftning som følge af indtag af vindruer eller rosiner. Derfor vil man gerne undgå at giftstoffet kommer fra tarmsystemet og ud i blodet, og derfor skal hunden hurtigt til dyrlægen. Inden for de første par timer kan hunden få et brækmiddel, der får den til at kaste de spiste frugter op igen. Alternativt kan hunden få aktivt kul, der begrænser optaget af giftstoffer fra tarmen. Har hunden først udviklet nyresvigt, kan den kun hjælpes med støttende behandling.
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste