USA: Bombehunde overset efter indsats i Afghanistan

07-03-2018 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De hunde, der har tjent som sprængstofhunde i Afghanistan, har fået en dårlig behandling. Nu har soldaterkammerater befriet flere af dem

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Organiseret kaos. Sådan beskrives adoptionsprocessen af de hunde, der er kommet tilbage til USA efter at have tjent med militæret i Afghanistan.

Ny rapport viser blandt andet at hunde med hunde-ptsd, og hunde, der er trænet til at bide, er blevet adopteret af børnefamilie. Screeningen af adoptionsfamilier har stort set været ikke-eksisterende, hvorfor flere hunde er blevet adopteret af familier, som ikke har haft de fornødne egenskaber til at passe den slags hunde. Det skriver The Independent.

Derudover viser rapporten fra USA's forsvar, at nogle af hundene levede i kenneler i mere end et år, mens andre blev aflivet.

På en kennel i Virginia levede 13 hunde i mere et år, inden hæren i samarbejde med en velgørende hundeorganisation lykkedes med at overdrage hundene til de soldater, der havde arbejdet med dem i Afghanistan.

Soldaterne klagede over den behandling, deres hunde havde fået. Det er disse klager, der startede undersøgelsen, som nu viser, hvordan hundene er blevetbehandlet.

I rapporten fremgår det også, at dokumentationen af hundenes færd efter udsendelsen har været mangelfuld. Således har man kun kunnet finde frem til, hvad der er blevet af 55 ud af i alt 232 hunde.

Læs også

Soldater træner førstehjælp på robothunde

13-11-2020 16:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundeførere i Forsvaret skal fremover træne i førstehjælp til hunde på fire nyindkøbte robothunde

Militærhund fik guldtand

14-11-2019 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag skulle dyrlæge Torben Lindbjerg sætte en guldkrone på en af forsvarets hunde. Her kan du se, hvordan det gik

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.