Det tager en hund mellem et og to sekunder at fange færten af en smittet coronapatient. Derfor er hundene meget hurtigere til at opdage sygdommen end de tests mange mennesker i dag står i kø til.
Det er en af de ting, en undersøgelse fra Thailand viser.
Her har man gennem de sidste seks måneder undersøgt hundes evne til at genkende lugten af coronasmitte.
I undersøgelsen har man tjekket seks labradorer, som er blevet stillet ved et hjul med seks dåser, hvoraf en af dem indeholdt sved fra et smittet menneske.
I gennemsnit tog det altså hundene mellem et og to sekunder at genkende duften, og i 95 procent af tilfældene fandt hunden den rette dåse.
– Næste skridt er at tage hundene ud i den virkelige verden, hvor de kan lugte til mennesker i lufthavne og andre steder, hvor det vil være gavnligt med hurtige testresultater, siger Professor Kaywalee Chatdarong, der er leder af det thailandske projekt til Independent.
De mange coronahunde har skabt et helt nyt problem. Der er ikke hvalpeværter nok til at tage kommende servicehunde til sig det første år
I 2020 blev der beslaglagt et ton dyreprodukter i Skotlands lufthavne og havne. Produkter, der kunne være befængt med farlige sygdomme. Nu skal hunde hjælpe med at fange de farlige varer
I dag er det et år siden, Danmark for alvor blev lukket ned, og verden har i den grad forandret sig. Også på hundefronten er meget forandret, og i Sverige melder de sig nu i køen af lande, der uddanner hunde til at opsnuse corona
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet