I cirka samme tempo som kviksølvet kravler op på havetermometeret, åbner Danmark stille og roligt op igen. Man kan håbe, at vi ikke kun går mod lysere tider rent årstidsmæssigt, men også kan begynde at se lyset bag det store monster, der hedder Covid-19.
Med den forsigtige genåbning følger flere muligheder for hundefolket, og herunder får du et overblik over, hvad det kommer til at betyde for dig.
Først og fremmest: Indendørs aktiviteter er stadig lukkede, så her er der ingen ændringer, men bevæger man sig ud i forårsluften er der nyt på vej.
Fra på mandag 1. marts må vi igen mødes til udendørs aktiviteter i grupper på op til 25 personer.
Herunder følger svar på nogle af de spørgsmål landets hundemennesker stiller.
1. Gælder lempelsen af restriktionerne både for børn og voksne i forbindelse med hundesport?
Ja, forsamlingsloftet på maksimalt 25 deltagere gælder for alle uanset alder i forbindelse med udførelse af organiseret hundesport. DKK anbefaler fortsat, at der holdes 2 meters afstand mellem deltagere/instruktører/dommere mm.
2. Er der i forsamlingsloftet på maksimalt 25 inkluderet trænere, dommere, medhjælpere mv.?
Ja, forsamlingsloftet omfatter alle de tilstedeværende, dvs. både udøvere, trænere, dommere, medhjælpere og evt. tilskuere eller forældre mv.
3. Er der krav om negativ corona-test, før man må deltage i udendørs hundesport?
Nej, der er ikke krav om fremvisning af corona-test eller negativ test ved deltagelse i organiseret hundesport.
4. Må vi arrangere træning for flere grupper samtidig?
Ja, hvis I sikrer, at hver gruppe er på maksimalt 25 personer inkl. træner. I skal desuden sikre, at I overholder følgende:
- Der skal være tilstrækkelig afstand mellem grupperne - mindst 2 meters afstand mellem grupperne.
- I skal sørge for at afgrænse den ene træningszone/gruppe fra den anden. Anvend f.eks. kegler, toppe, snor, kridt eller anden tydelig markering.
- Der skal altid være en arrangør/ansvarshavende/træner eller anden ansvarlig til stede ved afvikling af hundesportsaktiviteter for børn. Husk, at vedkommende tæller med i det samlede antal på max 25 personer.
5. Må en træner stå for aktiviteter for flere grupper af 25 personer pr. gruppe samtidig?
Nej, hvis der er flere grupper til stede på samme tid, må en instruktør eller træner kun have ansvaret for aktiviteterne i én af grupperne.
6. Må klubhuse og foreningslokaler benyttes i forbindelse med f.eks. toiletbesøg og afhentning af udstyr?
Ja, toiletter, opbevaringsskure mv. må gerne holdes åbne for opbevaring og gennemgang/kortvarige ophold. Husk grundig rengøring, og stil evt. håndsprit og mundbind til rådighed.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.