Pemphigus er en alvorlig sygdom i huden, der er meget ubehagelig og invaliderende for hunden. Det er en såkaldt autoimmun sygdom, hvilket betyder at det er kroppen selv der er årsag til skaden.
Hvad er pemphigus?
Når hunden udvikler pemphigus, begynder kroppens immunsystem at angribe de strukturer, der holder huden sammen, og dermed går hundens hud i stykker og der dannes blistre og sår. Der findes forskellige typer af pemphigus, men de tre mest almindelige hedder pemphigus erythematosus, pemphigus foliaceus og pemphigus vulgaris.
Ved pemphigus erythematosus og pemphigus foliaceus ødelægges forbindelsen mellem hudcellerne, mens det ved pemphigus vulgaris er dybereliggende væv, der ødelægges.
Symptomer på pemphigus
Symptomerne på pemphigus afhænger af hvilken form, der er tale om.
Fremtiden med pemphigus
Ud over at behandle og pleje de sår hunden har udviklet, består behandlingen i at svække hundens eget immunforsvar, da immunforsvaret er roden til sygdommen. Det kan gøres med immundæmpende medicin, ofte som crème eller i tabletform, og skal ofte gives i lang tid, og nogle gange resten af hundens liv. Desværre er denne type medicin forbundet med en række bivirkninger, og hvis det gives i mange år, kan det begrænse hundens levetid.
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Mange hundeejere oplever at skulle give deres hund øjendråber, men det er ikke altid let. Her får du tre gode råd til at give din hund øjendråber
Der er et stigende fokus på vigtigheden af fysioterapi hos hunde - både efter operationer, og i forbindelse med kroniske problemer i led, sener og muskler. Et af de værktøjer, der benyttes i fysioterapien, er vibrationsplader, som bruges både til afslapning, genoptræning og funktionel styrketræning
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Holder hunden hele tiden hovedet på skrå, kan det være tegn på sygdom – oftest i nervesystemet eller i det indre øre
Ændringer i hundens vandindtag er et vigtigt symptom, der ses ved flere alvorlige sygdomme – det er derfor godt at holde øje med hvor meget vand ens hund indtager
Ultralydsundersøgelser er et almindeligt værktøj, som ofte bruges af dyrlæger, når de skal finde ud af, hvad en hund fejler – men hvad er en ultralydsundersøgelse og hvorfor bruges den?
Titertest tilbydes hos flere og flere dyrlæger rundt omkring i landet – men hvad måler de egentlig?
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.