Pas på din hund: Nu starter sæsonen for pollenallergi

12-04-2023 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Astma-Allergi Danmark har netop udsendt de første pollental, og ifølge prognoserne kan pollen allerede nu resultere i ubehag som løbende næser og irriterede øjne hos allergiske danskere. Men det er ikke kun mennesker, som lider af pollenallergi - det samme gør sig gældende for hunde, der også kan være utrolig generede af pollen hen over foråret og sommeren, lyder det fra chefdyrlæge

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

Foråret har meldt sin ankomst, og allerede nu har Astma-Allergi Danmark udsendt de første pollental for elletræer og hasselbuske. Sæsonen for løbende næser, kløende øjne og hud er derfor begyndt for de mange danskere, som hvert år plages af pollenallergi. Men det er ikke kun mennesker, som mærker de stigende pollental - det samme gør sig gældende for allergiske hunde, lyder det fra AniCura, der er en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler:

- I det tidlige forår som vi befinder os i lige nu, øges den samlede mængde af allergifremkaldende stoffer. Det skyldes blandt andet, at pollentallene begynder at stige samtidig med, at hunde i højere grad eksponeres for disse, da de befinder sig mere udenfor end i vinterhalvåret. Helt konkret sker der det, at hundens immunforsvar går ind og overreagerer, når det kommer i kontakt med noget, der i princippet er ufarligt som eksempelvis pollen, siger chefdyrlæge hos AniCura Danmark Hanne Friis.

Hos mennesker vil symptomerne på pollenallergi ofte ligne en forkølelse, men hos hunde viser symptomerne sig noget anderledes, og det kan ifølge Hanne Friis ofte få hundeejere til at fejltolke disse:

- Generende kløe og problemer med øregangs- eller hudbetændelse er de typiske symptomer for pollenallergi hos hunde. Det kan blandt andet komme til udtryk ved, at hunden kløer sig i hovedet, armhulerne eller lysken. Nogle gange så voldsomt, at pelsen kan blive kradset helt af. Derudover oplever vi, at tilbagevendende problemer med øregangsbetændelse ofte viser sig at skyldes allergi, hvilket en blodprøve hurtigt kan give svar på.

Fakta
Forskellige typer allergi blandt hunde
  • Fødevareallergi: Hunden kan have en allergisk reaktion på en bestemt fødevareingrediens eller hundefoder.
  • Miljømæssig allergi: Hunden kan have allergiske reaktioner på forskellige miljømæssige faktorer såsom pollen, støv, skimmelsvamp, græs, træer, og støvmider.
  • Loppeallergi: Hunde kan også udvikle en allergisk reaktion på loppebid, som kan føre til kløe, irritation og hudinfektioner.
  • Kontaktsensitivitet: Nogle hunde kan have en allergisk reaktion på visse kemikalier eller materialer, de kommer i kontakt med.

 

Hvis din hund lider af pollenallergi

I tilfælde af at din hund er ramt af pollenallergi, handler det om at finde et niveau, hvor symptomerne bliver holdt mest muligt nede. I den forbindelse er der ifølge Hanne Friis flere forholdsregler, som hundeejere bør følge:

-  Det er en god idé, hvis man sørger for at holde ørene så rene som mulig, så der for eksempel ikke danner sig ørevoks, som kan resultere i øregangsbetændelse. I den forbindelse skal hundeejere være meget opmærksomme på, at det kræver et ørerensemiddel til hunde, da det kan være farligt at rense hundes øre med en vatpind. Derudover kan det være en fordel at lufte sin hund tidlig morgen og sent aften, hvor der er mindre pollen i luften – ligesom man bør sørge for at tørre poterne efter en gåtur, siger Hanne Friis og fortsætter:

- Nogle hunde er meget voldsomt påvirket af pollenallergi, og her kan det være svært at holde symptomerne nede på et tåleligt niveau. Derfor er vores klare anbefaling, at man tager en snak med sin egen dyrlæge i forhold til, hvad det er, hunden reagerer på, samt hvilken behandlingsmulighed der er den rette for den enkelte hund, hvilket ofte kan være meget individuelt.

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan hjælper du din hund nytårsaften

19-12-2023 20:59, af Anne Cecilie Sohl

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

Flere og flere kæledyr diagnosticeres med kræft

14-11-2023 11:38, af Anne Cecilie Sohl

Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.

Cecilie Krarup: Hemmeligheder og store planer

17-08-2018 15:00, af Cecilie Krarup

Cecilie Krarup er vores fast blogger her på hunden. Hun er selvfølgelig også afsted til udstillingen på Bornholm i denne weekend. Her er hendes seneste blogindlæg

Angste hunde

27-06-2017 23:50, af Anne Ekenberg

Der er længe til nytårsaften og fyrværkeriet, som brager om ørerne på os. Men en sommerstorm med lyn og torden lurer måske lige om hjørnet. Eller køreturen som er nogle hundes mareridt? Hunde bliver angste af mange forskellige årsager, og spørgsmålet er, hvad vi kan gøre for at hjælpe vores hunde.

Felix Smith overrækker pris til Linse Kessler

10-11-2022 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag bliver Linse Kessler den første modtager af DogNation-prisen. En pris, der gives til en person, som gør en særlig indsats for hunde. DogNation-prisen blev stiftet sidste år af TV-personlighed og hundeelsker Felix Smith samt virksomheden DogCoach

Vi fandt vores blide kæmpe på hundeudstilling

05-11-2017 12:52, af Marie Helene Rigård Rohleder

Et møde med den blide kæmpe live til hundeudstilling for to år siden overbeviste Pia Johansen om, at deres næste hund skulle være en engelsk mastiff, og nu udstiller de Fighter til weekendens hundeudstilling i Herning

Her er verdens bedste læseres vinterhunde

28-02-2018 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag satte vi gang i en lille leg, hvor man kunne dele et billede af sin hund i vintertøj. Der kom hele 33 billeder og to film i tråden. Se billederne her

Hunde prøver at forstå os

23-07-2022 10:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Forskning viser, at hundes hjerne arbejder på højtryk, når vi mennesker siger ord, de ikke forstår

Dyr i centrum vinder erhvervspris

28-10-2021 09:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

End ikke en verdensomspændende coronakrise har kunnet slå den sjællandske dyretilbehørs- og foderforretning Dyr i Centrum ud af kurs. Virksomheden er nemlig for femte år i træk lykkedes med at skabe kontinuerlig vækst og levere så stærke finansielle resultater, at de nu kåres som Succesvirksomhed 2021. Dyr i Centrum har netop fået overrakt den prestigefyldte erhvervspris

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.