Varme hunde Hver sommer må hunde bøde med livet, fordi de er blevet efterladt i en varm bil. Ofte har ejeren kun været væk i relativt kort tid, men temperaturen i en bil, der står i solen, kan lynhurtigt stige til 80-90 grader. Og så kan det gå rigtig galt. "Mange er hensynsfulde og stiller bilen i skyggen, men det hjælper ikke, når solen flytter sig. Så kan det hurtigt ende med, at bilen alligevel står lige i solen, og så bliver der som en ovn derinde", siger dyrlæge og internatleder i Dyrenes Beskyttelse, Rikke Christensen-Lee. Tager man sin hund eller kat med i bilen, er det derfor vigtigt at følge nogle enkle forholdsregler. Sørg for, at bilen hele tiden står i skygge. Stil en skål frisk vand i bilen, som dyret kan drikke af - og udskift det ofte. Åbn mindst to vinduer på klem, så der bliver luftgennemstrømning i kabinen. Hvis ens dyr omkommer i bilen, overtræder man dyreværnsloven - og det er strafbart. "Det kan være en god ide at overveje en ekstra gang, om det måske ikke er bedre for dyret enten at komme med på ærindet eller i stedte blive hjemme", siger Rikke Christensen-Lee. Smådyr skal kunne finde skygge Det er ikke kun dyr i bilen, der risikerer at tørste i varmen. Kaniner, marsvin og andre dyr, der går ude, kan også komme til at lide under sommersolen. Derfor er det vigtigt at forsyne løbegårde med et halvtag og sørge for, at dyrene hele tiden har adgang til frisk vand Store dyr får det også varmt Man skal også være ekstra opmærksom på køer, heste og får, der går på markerne. Sørg for, at dyrene kan finde skygge. Hvis der ingen træer er på marken, så lav et læskur, der både skygger og giver læ. Får du kendskab til dyr, der lider i varmen, så ring til politiet eller kontakt Dyrenes Beskyttelses vagtcentral på telefonnummer 1812. Termometer kan være en hjælp I Dyrenes Beskyttelses webshop kan du købe et termometer, du kan have på dig. På termometrets bagside er et vejledende skema, der konverterer den aktuelle temperatur til den temperatur, der er i en bil. F.eks. vil der om eftermiddagen, når der er en udendørs temperatur på 22°C, være 85°C i en bil, og det kan have katastrofale følger for din hund, hvis du lader den blive i bilen. Pressemeddelelse: Dyrenes Beskyttelse
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.