Opfølgning: Derfor aflives hunden, der overfaldt Daisy ikke

04-04-2022 09:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For godt en uge siden fortalte vi historien om Daisy, der døde efter at være blevet overfaldet af en anden hund. Vi har nu været i kontakt med politiet for at høre deres side af sagen

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

I januar var Trine Drejer ude at lufte sin hund, Daisy, en golden retriever. Gåturen ender fatalt, da en hund angriber Daisy med sådan en kraft, at hun brækker to ribben, der punkterer begge lunger.

Daisy døde derfor kort efter angrebet, og efterfølgende undrede Trine Drejer sig over, at den angribende hund ikke blev straffet.

Vi har snakket med Politikommissær Peter Hvidberg fra Sydsjællands Politi om sagen.

– Det er selvfølgelig helt vildt tragisk, at den angrebne hund afgår ved døden. Ejeren er naturligvis knust over det, og jeg kan sige, at ejeren af hunden, der angreb, også er mærket af sagen, fortæller han.

Peter Hvidberg fortæller, hvorfor den angribende hund ikke er blevet aflivet.

– Der er en del faktorer, der spiller ind i denne tragiske sag. For det første, døde hunden ikke af bid, men af at være blevet løbet ind i med så stor kraft af en større hund, at ribbenene brækkede og punkterede lungerne. Derudover går kvinden med sin hund på et stisystem, som går ind over den anden hundeejers grund. Ejeren ved, at hans hund ikke bryder sig om andre hunde og forsøger at få dem til at gå væk, inden hans hund får øje på dem, lyder det fra Peter Hvidberg, der desuden kan fortælle, at episoden har haft konsekvenser for den angribende hund.

– Hunden skal fremover føres i line og have mundkurv på, fortæller han og fastslår, at den afgørelse er faldet hos Rigspolitiet.

Han kan desuden fortælle, at politiet ikke har andre sager på den pågældende hund.

Trine Drejer, der havde Daisy, er glad for, at episoden har haft lidt konsekvenser for den angribende hund, men hun er dog ikke helt enig i politiets fremlægning af sagen.

– Det er altså ikke er rigtigt, at vi gik på hundens ejers grund. Det er en offenlig vej hvor alle bør kunne passere - og vi vendte om 300 meter fra hans hus ,så vi passerede ikke engang.  Derudover forsøgte han ikke at få os væk. Han sagde efterfølgende, at han vidste hans hund ikke kunne lide andre hunde, og han havde overvejet det ja,  men han forsøgte ikke, så havde jeg da selvfølgelig løbet min vej, lyder det fra Trine Drejer. 

Læs også

Daisy døde efter overfald

23-03-2022 09:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trine Drejer oplevede i januar måned enhver hundeejeres værste mareridt. Hendes elskede hund blev overfaldet af en anden hund og døde efterfølgende. Her får du historien

Sankt bernhardshund reddet fra 900 meters højde

29-07-2020 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En gåtur med sine ejere på Englands højeste punkt endte noget dramatisk for hunden Daisy

Video: Mød Daisy og Albas nye forældre

06-12-2019 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnets tur til Serbien gik godt, og nu kan Daisy og Alba holde jul i deres nye familie

Citathistorie: Eva Bondes hund døde efter overfald i Grenaa

04-12-2018 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Eva Bonde i Stenvad ejer ikke længere en hund - den er død efter to af naboens hunde overfaldt den fredag morgen. Nu rejser spørgsmålet sig: Kunne nogen have gjort noget? Det skriver TV2østjylland

Hjælp en ulykkelig hundeejer

11-03-2020 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget en mail fra en læser, som søger hjælp. Vi tænker naturligvis, at vores læsere vil have nogle gode råd

Grenaa: Hund død efter overfald

03-12-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En 81-årig kvinde og hendes hund blev fredag overfaldet af, hvad politiet kalder, to muskelhunde. Overfaldet kostede hendes hund livet

Voldelig hundelufter anholdt

28-05-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En skærmydsel over, om hunde skal føres i snor, endte onsdag aften i et voldeligt overfald i Høng

Ville redde hund – døde nær af blodforgiftning

03-09-2013 12:57, af Tine Luther
En svensk mand blev bidt, da han ville redde sin datters hund fra et overfald af en anden hund. Som konsekvens af biddet så han døden i øjnene pga. blodforgiftning og nyresvigt. Forsikringsselskabet nægter at udbetale ham erstatning.

Politiet efterlyser hundeejer

20-07-2020 10:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste mandag blev en syvårig pige overfaldet af en hund i Taastrup. Politiet har siden efterlyst vidner. Indtil videre uden held

Muskelhunde aflivet efter overfald

11-12-2010 09:07, af Anne Kristine Tollestrup
To små hunde blev i tirsdags overfaldet af to muskelhunde i Ribe – nu har ejeren af muskelhundene taget konsekvensen og aflivet hundene.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.