Svaret er ja, men der er nogle forbehold, der skal tages.
Rosenkål indeholder K-vitamin, som hjælper bl.a. blodet med at størkne. Lider du derfor af K-vitamin mange,l har dit blod derfor svært ved at størkne. K’et står faktisk for koagulation. Derudover hjælpe K-vitamin med at styrke knoglerne og beskytter hjertet.
Rosenkål indeholder også A, B1, B6 og C-vitamin.
Bagsiden af medaljen er så, at rosenkål – ligesom andre former for kål – producerer gas. Meget gas. Prutter.
Rosenkål er nemlig også rig på isothiocyanat, som forbedre tarmmuskulaturen evne til at drive føden og restprodukterne gennem tarmene. Derved opbygges et overskud af bakterier, som øger mængden af gasser.
Hvis rosenkål derfor serveres i for store mængder, kan det give maveuro og eventuelt diarré, mens mindre mængder kun medfører flatulens. Igen skal der tages hensyn til hundens størrelse. Det gode er dog, at denne grøntsag ikke indeholder giftstoffer, så bliv ikke urolig, hvis din hund har spist rosenkål.
Dog skal du søge dyrlæge, hvis ikke din hunds mave går i orden igen inden for et par dage.
Kilde: akc.com, netdoktor.dk, videnskab.dk
Kløe, hudproblemer og mavegener kan skyldes allergi. Hunde kan udvikle både inhalationsallergi og foderintolerance, og nogle har endda begge dele. Det kræver en grundig udredning at finde den rette behandling.
Overvægt er ikke kun et menneskeligt problem. Mange hunde i Danmark kæmper med for mange kilo, og det kan gå ud over både livskvalitet og levetid. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at hjælpe din hund tilbage i trivsel.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet