Flåten Dermacentor Reticulatus er dobbelt så stor, som den normale skovflåt og lever, modsat skovflåten, ikke kun i skovområder, men også i fugtige engområder. Den har længe været tilstede i blandt andet Holland og England, men er i år også fundet i Danmark.
Flåten kan overføre parasitten Babesia Canis til hunden, når den bidder sig fast, og denne parasit kan være livsfarlig. Babesia Canis findes i flåterne i lande syd for den danske grænse.
Infektion med parasitten kan give sygdommen babesiosis, der er kendetegnet ved at parasitten ødelægger hundens røde blodlegemer, og som følge heraf får hunden blodmangel. Symptomerne der ses, kan blandt andet være feber, træthed, svaghed, manglende appetit, blege eller gullige slimhinder.
Det er muligt at behandle sygdommen medicinsk med et godt resultat, hvis den opdages i tide. Derudover kan man forebygge at hunden smittes med parasitten, ved at behandle hunde med et effektivt flåtmiddel, og jævnligt tjekke hunden for flåter.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Kilde: British Small Animal Veterinary Association (https://www.bsava.com/Resources/Veterinary-resources/Scientific-information/Babesia-canis)
Flåter er et stigende problem for danske hunde. Varmere vintre og en længere flåtsæson, der nu strækker sig fra tidligt forår til sent efterår, øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse fra Wilke, gennemført på vegne af Boehringer Ingelheim, viser at mange hundeejere ikke beskytter deres hunde tilstrækkeligt mod de farlige parasitter
Foråret betyder flere flåter i naturen og dermed øget risiko for flåtbårne sygdomme hos hunde. Heldigvis findes der flere måder at beskytte din hund på
Foråret bringer lysere dage og flere udendørs eventyr for din hund. Men årstiden rummer også risici som flåter, giftige planter og hugorme.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet