På DKK’s ekstraordinære repræsentantskabsmøde lørdag den 7. januar – det første i 33 år – blev der ført en grundig debat om stambogsføringsregler, kennelmærkebestemmelser og etiske anbefalinger. Resultatet af bestyrelsens ændringsforslag omkring præmieringskrav og avlsgodkendelsesarrangementer blev vedtaget med mere end 75 % af stemmerne og bestyrelsens øvrige forslag blev vedtaget enstemmigt af DKK’s højeste myndighed, Repræsentantskabet. Præmieringskrav og avlsgodkendelsesarrangementer Kravet om, at en hund skal være præmieret på en udstilling eller avlsgodkendt på et avlsgodkendelsesarrangement, før den kan anvendes i avl, bortfalder pr. 9. januar 2012. Lempelsen gælder for parringer foretaget fra og med denne dato. Hvis racen frem til 9. januar var omfattet af kravet (Det var gældende for godt 2/3 af racerne), og hvis en parring er foretaget inden den 9. januar med en hund, der ikke opfyldte kravet, så skal der søges dispensation til stambogsføring. De særlige avlsgodkendelsesregler for de tre, nationale rekonstruktionsracer broholmer, dansk/svensk gårdhund og dansk spids fortsætter uændret. Avlsrestriktioner Øvrige avlsrestriktioner (typisk omhandlende fysisk og mental sundhed) er fortsat gældende og skal derfor være opfyldt ved stambogsføring. DKK og de enkelte specialklubber vil i løbet af året drøfte, hvilke af de gældende restriktioner, der skal ændres. Ikrafttrædelse af ændringer vil derfor komme til at ske forskelligt fra race til race i takt med gennemførelse af forhandlingerne; som skal være afsluttet senest 31. december 2012. Husk derfor at holde dig orienteret om de krav, der gælder på parringstidspunktet for din race på hundeweb. Kennelmærkebestemmelser Kravet om, hvornår man skal erhverve kennelmærke (som var mere end tre kuld på 5 år) blev ændret, så vi ikke længere kommer til at ”tvinge” nogen til at gennemføre den lovpligtige uddannelse for erhvervsmæssigt hundehold, som ikke alligevel ville skulle gennemføre den af hensyn til lovgivningen. Kravet om erhvervelse af kennelmærke går nu ved max. to kuld pr. løbende 12 mdr. Man kan altså blive ved med at opdrætte to kuld indenfor 12 mdr., uden at der kræves kennelmærke. Hvis man ”frivilligt” ønsker at erhverve kennelmærke, selv om man har et mindre opdræt end to kuld på 12 mdr., skal man gennemføre uddannelsen. Etiske regler De etiske regler får igen status af anbefalinger.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse