Vi går sommeren i møde, og selvom den varme tid i vort land i reglen kun er af kort varighed, kan den være nok så generende for mennesker og hunde, og der er visse regler, man bør iagttage.
Man skal aldrig efterlade en hund i en lukket bil. Et vindue skal stå på klem, så hunden kan ånde. Det kan blive ufatteligt varmt i en mørk bil, der bages af solen, så det er bedst, hvis det er muligt at anbringe den i skyggen.
Man skal passe på, at hunden ikke kan sno sin line omkring et håndtag eller lignende, så den kan kværke sig selv. Den skal helst ikke have snor på, når den efterlades i en bil. Den skal helst ikke efterlades i nogen bil.
En hund er faktisk mere ømfindtlig for solvarme end vi mennesker. Den kryber ind i skyggen, hvis det på nogen måde er muligt. Den kan let blive alt for varm, så den får hedeslag. Unghunde er mere udsatte herfor end voksne hunde.
Den skal have rigeligt at drikke. I troperne bruger man at give hunde saltpastiller, så de drikker endnu mere. Mange hunde spiser gerne agurkeskiver i varmen.
Klogest er det i ferielandet straks efter ankomsten at sende husets yndigste datter, søster, svigerinde eller svigerdatter (eller ens hustru) til slagteren for på den måde at indlede de nødvendige diplomatiske forhandlinger om regelmæssige leveringer af kødben. Der skal særlige midler til, idet konkurrencen er hård.
Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg
I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her
I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet