[F1
Hvad gør man så?
Hej HUNDEN
Mit navn er Karen Grambye, og jeg er 14 år. Jeg har kun været medlem af DKK i et par måneder, men er meget interesseret i klubbens arbejde. I novembernummeret stod der, at børn og unge var velkomne til at skrive til jer. Jeg harr nogle spørgsmål, som jeg gerne vil have besvaret:
Jeg fik hund i maj, og jeg fik først dens stambog i september. På den står forrige ejer også opført som nuværende ejer, og det skal vel rettes. Skal jeg henvende mig til DKK eller til forrige ejer?
Min hund er en golden retriever-tæve (opført i DKK), der har så meget underbid, at hun ikke vil kunne opnå en avlstilladelse, men hvad vil der ske, hvis hun får et kuld hvalpe, og vi sælger eller forærer dem væk? Vil mit medlemskab af DKK så blive annulleret? Og vil hunden blive slettet i DKK’s stambog, eller vil hvalpene overhovedet kunne blive registreret i før omtalte stambog? Er det kun racerene hunde, der kan indregistreres i DKK?
----
Kære Karen
Tak for brevet. Hvis din hund får et kuld hvalpe, og du sælger dem eller forærer dem væk, vil du da ikke blive ”annulleret” som medlem. Men du må se i øjnene, at du nok ikke kan få hvalpene stambogsført. Din hund er jo født efter 1. januar 1980, og derfor er den underlagt de nye regler for stambogsføring i DKK. Disse kræver, at hunden skal have været på udstilling og fået mindst 3. præmie, før dens hvalpe kan stambogsføres. Rent bortset fra alle spørgsmål om, hvad man må, og hvad man ikke må, er det vel også et spørgsmål, om du kunne tænke dig at avle hvalpe på en hund, der måske giver underbid videre i arv til ”børnene”.
Ang. Spørgsmålet om det kun er racerene hunde, der kan stambogsføres. Ja. Det er det. Men du er hjertelig velkommen i DKK’s lydighedsprøve-arbejde – uanset om din hund er raceren eller ikke. Men en stambog bør være en garanti for raceægthed. Derfor kan krydsninger, blandingsracer, ikke optages.
Angående ejerforhold: Du skal henvende dig i DKK’s stambogsafdeling.
Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg
I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her
I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.