Mød en chodsky pes var en stor succes

06-08-2020 08:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste weekend blev der holdt mød en chodsky pes på Fyn. Mange mennesker mødte op og gjorde god reklame for racen, vi har snakket med racerepræsentant Tina Bundgaard om arrangementet

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Mød en chodsky pes blev afholdt i Ørbæk på Fyn hos en opdrætter af racen d. 2. August 2020.

Ideen opstod, da de, der er registrerer opdrættere på racen, får rigtig mange henvendelser fra folk som er interesserede i racen.

– Mange folk har svært ved lige at fornemme, hvad en chodsky pes er og som opdrætter kan man derfor stå overfor at vise hunde frem rigtig mange gange i løbet af en måned, fortæller Tina Bundgaard.

Der findes kun lige knap 200 chodsky pes i Danmark, men interessen for denne alsidige brugshund er støt voksende.

Derfor blev dagen en besøgsdag, hvor folk med en chodsky pes kunne komme og møde andre med racen og samtidig vise deres skønne hunde frem til folk, som var nysgerrige på racen.

Der mødte 15 chodsky pes med ejere op til træffet (+det kuld hvalpe som opdrætteren selv havde), som egentlig blev oprettet meget spontant.

– I løbet af dagen var vi omkring 50 personer, hvilket er et fantastisk fremmøde til sådan en begivenhed som “Mød en chodsky pes”. Der kom folk kørende fra nær og fjern, fra alle steder i Danmark. Vejret var fantastisk, og der blev snakket og fortalt om erfaringer med racen.

Der var indkøbt partypavillion, så der kunne bydes på kaffe og brød under tag. Der blev budt på en lille skarp at starte dagen på. Mange kom tidligt og hjalp til, lyder det fra Tina Bundgaard, der finder flere fordele i arrangementet:

– Et sådan arrangement er godt til at styrke fællesskabet i racen, og det er så fedt, at folk vil bakke op omkring det. Her får folk vendt tanker og ideer omkring racen, træning og får spurgt ind til hvad andre laver med deres chodsky pes. Det giver inspiration til andre. Samtidig var dette også tiltænkt som en form for reklame for racen, hvor folk kunne komme og stifte nærmere bekendtskab med en race, som på mange måder er en tiltalende allround brugshund. En fantastisk af/på knap, en selvstændig hund på mange områder, men får du først et samarbejde med den, så har du en hund, der følger dig/din familie i alt. Samtidig er det også en hund, der sætter nogle krav til sin familie.  Der skal laves daglig aktivering, for at de ikke keder sig og finder på egen aktivering.

Ejere af chodsky pes har været gode til at bakke op om forskellige arrangementer som blandt andet tæller fælles gåture, som er for folk både med og uden hunde.

– Vi oplever et godt sammenhold indenfor racen, som vi forsøger at bevare ved, at alle er velkomne. Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert at lave med sin hund, bare man aktiverer den. Vi oplever, at alle hjælper til, og der er ingen som er kede af lige at vise hund frem, lige at fortælle deres fif omkring, hvordan man bedst går spor, går i udstillingsringen eller hvordan man bedst får kontakt med sin hund. Denne åbenhed er med til at styrke sammenholdet, siger Tina Bundgaard.

Der var lavet flyers til arrangementet, med beskrivelse af racen. Så interesserede nemt kunne få noget info med hjem, også hvor de kunne finde yderligere info om de fortsat var interesseret i racen.

– Det var et super arrangement, som vi helt sikkert vil gentage igen inden længe. Fedt med spontane ideer, som kan føres ud i livet og blive til en succes, fastslår Tina Bundgard.

Herunder får du et galleri fra dagen

 

Læs også

Fredagsquiz: Hvad ved du om chodsky pes

09-08-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Fredgasquizzen er tilbage efter sommerferien. Er du klar til at bevise din viden om racen chodsky pes?

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hvor er Nanna

15-09-2020 12:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad der skulle have været en hyggelig konkurrencedag hos DcH i søndags endte desværre med en forsvundet hund, som stadig ikke er fundet

Skræmmende tal bekræfter bange anelser

16-09-2020 12:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Overalt hvor man kigger, har coronaen betydet flere hvalpekøb end normalt. Undersøgelse fra den engelske kennelklub viser skræmmende tal

Fredagsquiz: Hvad ved du om boston terrieren

18-09-2020 09:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Her er ugens fredagsquiz. Denne gang om et lille muskelbundt

Hundetunger

27-10-2019 10:00, af Astrid Gerd Holtet

5 sjove ting du måske ikke vidste om hundens tunge

Nye restriktioner rammer hundesporten

21-09-2020 16:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du lidt om, hvad Folketingets nyeste restriktioner betyder for hundesporten 

Giardia i Slagelse

21-09-2020 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Facebook advares der netop nu om, at der har været hunde med Giardia i Nordskoven i Slagelse

Vild video: Strandhund genoplivet efter hjertestop

20-09-2020 13:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vild video: Strandhund genoplivet efter hjertestop

Fra bladet: Bob er en ganske særlig ønskehund

17-09-2020 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Asbjørn var mellem fem og otte år, led han af leukæmi. Mens den lille dreng røg ind og ud af hospitalet, havde han en ganske særlig ven derhjemme. Ønskefonden havde nemlig sørget for, at han fik sit største ønske om en hund opfyldt

Fotokonkurrence i Magasinet HUNDEN

16-09-2020 14:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Vi er igen klar til at modtage billeder til HUNDENS fotokonkurrence

Ny distributør af medlemsmagasinet HUNDEN

14-09-2020 16:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget flere henvendelser fra medlemmer, som ikke kan forstå, at Magasinet HUNDEN ikke længere kommer med Post Nord, at der ikke længere er adresse på, og at bladet ikke er pakket ind i plastik. Her får du grunden, som også stod i augustnummeret af bladet