Mød en chodsky pes blev afholdt i Ørbæk på Fyn hos en opdrætter af racen d. 2. August 2020.
Ideen opstod, da de, der er registrerer opdrættere på racen, får rigtig mange henvendelser fra folk som er interesserede i racen.
– Mange folk har svært ved lige at fornemme, hvad en chodsky pes er og som opdrætter kan man derfor stå overfor at vise hunde frem rigtig mange gange i løbet af en måned, fortæller Tina Bundgaard.
Der findes kun lige knap 200 chodsky pes i Danmark, men interessen for denne alsidige brugshund er støt voksende.
Derfor blev dagen en besøgsdag, hvor folk med en chodsky pes kunne komme og møde andre med racen og samtidig vise deres skønne hunde frem til folk, som var nysgerrige på racen.
Der mødte 15 chodsky pes med ejere op til træffet (+det kuld hvalpe som opdrætteren selv havde), som egentlig blev oprettet meget spontant.
– I løbet af dagen var vi omkring 50 personer, hvilket er et fantastisk fremmøde til sådan en begivenhed som “Mød en chodsky pes”. Der kom folk kørende fra nær og fjern, fra alle steder i Danmark. Vejret var fantastisk, og der blev snakket og fortalt om erfaringer med racen.
Der var indkøbt partypavillion, så der kunne bydes på kaffe og brød under tag. Der blev budt på en lille skarp at starte dagen på. Mange kom tidligt og hjalp til, lyder det fra Tina Bundgaard, der finder flere fordele i arrangementet:
– Et sådan arrangement er godt til at styrke fællesskabet i racen, og det er så fedt, at folk vil bakke op omkring det. Her får folk vendt tanker og ideer omkring racen, træning og får spurgt ind til hvad andre laver med deres chodsky pes. Det giver inspiration til andre. Samtidig var dette også tiltænkt som en form for reklame for racen, hvor folk kunne komme og stifte nærmere bekendtskab med en race, som på mange måder er en tiltalende allround brugshund. En fantastisk af/på knap, en selvstændig hund på mange områder, men får du først et samarbejde med den, så har du en hund, der følger dig/din familie i alt. Samtidig er det også en hund, der sætter nogle krav til sin familie. Der skal laves daglig aktivering, for at de ikke keder sig og finder på egen aktivering.
Ejere af chodsky pes har været gode til at bakke op om forskellige arrangementer som blandt andet tæller fælles gåture, som er for folk både med og uden hunde.
– Vi oplever et godt sammenhold indenfor racen, som vi forsøger at bevare ved, at alle er velkomne. Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert at lave med sin hund, bare man aktiverer den. Vi oplever, at alle hjælper til, og der er ingen som er kede af lige at vise hund frem, lige at fortælle deres fif omkring, hvordan man bedst går spor, går i udstillingsringen eller hvordan man bedst får kontakt med sin hund. Denne åbenhed er med til at styrke sammenholdet, siger Tina Bundgaard.
Der var lavet flyers til arrangementet, med beskrivelse af racen. Så interesserede nemt kunne få noget info med hjem, også hvor de kunne finde yderligere info om de fortsat var interesseret i racen.
– Det var et super arrangement, som vi helt sikkert vil gentage igen inden længe. Fedt med spontane ideer, som kan føres ud i livet og blive til en succes, fastslår Tina Bundgard.
Herunder får du et galleri fra dagen
Fredgasquizzen er tilbage efter sommerferien. Er du klar til at bevise din viden om racen chodsky pes?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet