Hundens hjerne og rygmarv er omgivet af nogle beskyttende hinder. Hos nogle hunde opstår der en betændelse i hinderne, som også kaldes for meningitis.
Der er forskellige årsager til at hunde udvikler meningitis. Det kan skyldes en infektion med bakterier eller svampe, men det kan også skyldes en fejl i hundens eget immunforsvar. I disse hunde, er det kroppens eget forsvarssystem, der går til angreb på kroppens celler og som forårsager betændelsen. Denne form for meningitis kaldes også steroid-responsiv meningitis, og er den mest almindelige form man ser hos hunde.
Symptomer på meningitis
Hunde med meningitis har udtalt smerte og stivhed omkring nakke og ryg. De kan også blive meget stivbenede, begynde at slingre og have svært ved at stå op. Derudover kan de begynde at halte, og de kan virke fraværende og nedstemte. Feber kan nogle gange ses ved meningitis - især hvis betændelsen skyldes bakterier eller svampe.
Fremtiden for en hund med meningitis
Meningitis er en alvorlig sygdom, som i sidste ende kan være dødelig for hunden.
Skyldes betændelsen en infektion med bakterier eller svampe, så kan hunden behandles med antibiotika eller svampedræbende midler. Det kan dog være svært at få slået infektionen i hjernehinderne ned, og det er ikke altid at behandlingen har den ønskede effekt.
Den autoimmune meningitis behandles med binyrebarkhormon, der hæmmer immunsystemets ødelæggende effekt på hjernehinderne. Denne behandling er langvarig og strækker sig ofte over flere måneder.
Overlever hunden behandlingen, er der desværre stor risiko for, at den får varige skader, der kan give den mén resten af livet.
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Det er ikke det første, man tænker på, når man anskaffer sig en nuttet lille hvalp, men ikke desto mindre oplever to ud af tre nye hvalpeejere, at deres hvalp bliver syg og må forbi dyrlægen i dens første leveår
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Nyt studie fra Sverige viser, at hunde og katte har en positiv virkning på nationaløkonomien
I den søde decembertid er det vigtigt at skelne mellem egne og hundens behov, når det kommer til mad og motion. Dyrlæge giver tre vigtige råd til, hvordan du er god ved din hund under festlighederne
Korrekt forebyggelse kan mindske risikoen for sygdom hos din hund. Derfor er det en god ide, med jævne mellemrum, at tage hunden med til sundhedseftersyn hos dyrlægen
Dyrlæge Lise Rovsing beskylder i et debatindlæg i Berlingske afskydning af fyrværkeri for at stride mod dyreværnsloven
Tør hoste, der kommer når hunden er ophidset, kan være tegn på luftrørskollaps
Cherry Eye – eller kirsebærøje – er en øjensygdom hos hunden, hvor tårekirtlen i øjet kommer til syne i hundens øjenkrog, som en stor rød hævelse
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.