Loppehalsbånd sættes i forbindelse med alvorlige skader

05-03-2021 13:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I en artikel i USA Today sættes loppehalsbåndet Seresto i forbindelse med utallige skader på kæledyr fra 2012 til 2020

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Et serestohalsbånd til bekæmpelse af lopper og tæger er måske ikke kun skadeligt for skadedyrene. Skal man tro konklusionen i en amerikansk undersøgelse har halsbåndet nemlig flere kæledyrs liv på samvittigheden, ligesom der også meldes om mange allergiske reaktioner på både dyr og mennesker. Det skriver USA Today.

Det er den amerikanske miljømyndighed EPA, der skal samle oplysninger om bivirkninger fra kemiske skadedyrsbekæmpelsesmidler og advare forbrugerne om eventuelle farer.

Men ifølge den tidligere EPA-ansatte Karen McCormack vender EPA det blinde øje til halsbåndet, som ifølge hende er det skadedyrsbekæmpelsesmiddel til dyr, der har haft flest anmeldelser om bivirkninger.

Undersøgelsen har taget udgangspunkt i tal, der er hentet gennem en aktindsigt i antallet af indberetterede skader, der kunne linkes til Serestohalsbåndet.

Du kan se tallene her

Her har man fundet næsten 1700 dødsfald blandt kæledyr og hele 75.000 indberettede tilfælde af reaktioner på brugen af halsbåndet.

I de 75.000 tilfælde er der næsten 1000 tilfælde af skader på mennesker, som har fået allergiske reaktioner af halsbåndet. Værst er det gået ud over en 12-årig dreng, som måtte indlægges efter at have sovet sammen med sin hund, der bar halsbåndet.

Keri McGrath, talsperson for Elanco, der er et af de firmaer, der sælger produktet, giver ikke meget for USA Todays undersøgelse.

– Artiklen er vildledende, da tallene viser antallet af indberetninger og ikke antallet af skader, siger hun til Businessinsider.com.

Serestohalsbåndet er et plastikhalsbånd med insekticider, der er kemiske midler til bekæmpelse af insekter. Halsbåndet indeholder to insekticider, Flumethrin, der er bekæmper tæger og Imidacloprid, der bekæmper lopper.

Sammen skulle de to, ifølge producenten, virke ekstra godt på skadedyr, men ifølge Nathan Donley, der er seniorforsker ved Center for Biologisk Diversitet, kan sammensætningen af de to stoffer også skade kæledyrene.

– Af en eller anden grund er sammensætningen af disse to stoffer bare rigtig væmmelig, siger han.

Læs også

Gravide frarådes at håndtere visse typer loppemidler til hunde

15-06-2023 12:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nye studier i laboratoriedyr viser, at hjælpestoffet NMP, som findes i visse typer loppemidler, kan påvirke fosterudviklingen hos drægtige laboratoriedyr. Derfor skal indlægssedlerne til disse loppemidler opdateres med en advarsel imod, at gravide kvinder håndterer produktet

Har min hund lopper?

10-09-2021 12:25, af Astrid Gerd Holtet

Hvordan ser du om din hund har lopper?

Loppemidler kan være gift for fugle

27-04-2021 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når en hund behandles for lopper, kan det ifølge Dansk Ornitologisk Forening ende med at skade den lokale fuglebestand

 

Ville du købe intelligent hundehalsbånd

15-01-2021 12:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag kunne man på TV2 News høre om en ny opfindelse fra Sydkorea. Et hundehalsbånd, der kunne afsløre, hvorfor hunden gør. Er det en god ide

Jæger gav hund stød med halsbånd

17-11-2021 12:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En nordjysk jæger er blevet sigtet efter at have brugt stødhalsbånd til at opdrage sin hund

England forbyder stødhalsbånd

18-09-2018 09:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter pres fra den engelske kennelklub vil man nu forbyde brugen af stødhalsbånd i landet. Stødhalsbåndene giver ifølge eksperter ikke bare hundene smerte, men de fremprovokerer også en uhensigtsmæssig adfærd

Tag på halsbåndsmuseum

28-04-2021 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Går sommerferien til England, så skulle du måske lige tage forbi dette anderledes museum, som har specialiseret sig i hundehalsbånd

Nye flotte ledlygter fra Orbiloc til tusmørket

15-08-2017 14:16, af Anne Ekenberg

I takt med at flere og flere bruger sikkerhedslys, når de er ude med deres hund, er der kommet øget fokus på lygternes kvalitet og fleksibilitet. Nu lancerer Orbiloc – der er kendt for sine kvalitets LED-sikkerhedslys – en ny, smart fastgørelses-enhed, der er udviklet i samarbejde med brugerne. Den nye Quick Mount Adjustable gør det endnu lettere at placere lygten sikkert på hundens halsbånd eller sele.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.