Har min hund lopper?

10-09-2021 12:25, af Astrid Gerd Holtet

Hvordan ser du om din hund har lopper?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Loppen, det lille blodsugende insekt, kan skabe meget ravage hvis det først kommer ind i hjemmet. Den almindeligste loppe herhjemme er katteloppen, og det er typisk også den vi finder på vores hunde, da den kan tilpasse sig til at leve på hunden. Katteloppen trives i det tørre indeklima, der er almindeligt i de danske hjem. Hundeloppen, der er den loppetype, som egentligt knytter sig til hunden, er forholdsvis sjælden. Det er kun muligt at skelne hunde- og kattelopper fra hinanden, ved at kigge på dem i et mikroskop. 

Om sommeren og efteråret passer det danske klima katteloppen rigtig godt, og bestanden af lopper bygges derfor op over sommeren. Kommer loppen indenfor, vil den også trives godt hele vinteren.

Ved hjælp af sine kraftige bagben, kan loppen hoppe næste 30 centimeter og dermed let hoppe fra ét dyr til et andet. Hunden kan smittes med lopper fra både katte og fra andre hunde.

3 gode råd til at se om din hund har lopper?

Mistænker du, at din hund har fået lopper, er der tre gode måder du kan se det på.

1) Find lopper i pelsen

Har hunden mange lopper, kan man nogle gange finde levende lopper i hundens pels. Loppen er 1,5-3 cm lang, brunsort og har sammentrykt kropsform. Når loppen er i hundens pels, bruger den sine stærke bagben til at hage sig fast i håret. Loppen vil sjældent springe på hunden, men i stedet vil den løbe mellem hårstråene.

Du kan nogle gange være heldig at se lopperne ved at skille hårene i pelsen fra hinanden, og kigge ned på huden ved hårrødderne. Alternativt kan du kæmme pelsen med en tættekam, og se om du kan se lopperne på kammen efterfølgende.

2) Se efter loppeafføring

Når man leder, vil man ofte ikke finde en levende loppe, men det betyder langtfra altid at hunden ikke har lopper, da de kan være svære at finde. I stedet kan man lede efter loppens afføring. Loppeafføring kan ses som mørkt kaffegrums i hundens pels og på huden. Finder man noget mørkt grums, kan man lægge det over på et hvidt stykke køkkenrulle, og gøre det lidt vådt. Da loppeafføring består af blodrester, vil afføringen blive rødlig, når det kommer i kontakt med vandet.

3) Køle er også tegn på lopper

Begynder hunden pludselig at klø sig, kan det være et tegn på lopper. Hunde med lopper vil ofte især klø sig omkring haleroden og hen langs ryggen. Nogle hunde udvikler loppeallergi, og her kan kløen blive meget voldsom, så voldsom at hunden bider og klø hul i huden. Kløe kan dog også skyldes en lang række andre sygdomme.

 

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Første loppe- og flåttablet til hund og kat i håndkøb

03-04-2024 12:38, af Anne Cecilie Sohl

Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Et værre loppecirkus!

15-09-2017 15:38, af Astrid Gerd Holtet

Har man haft lopper i huset, ved man også at de kan være svære at komme af med igen – men hvorfor er det egentligt sådan? Svaret ligger i loppens livscyklus 

TIP: Når din hund kløer sig, har eksem, hoste mm.

02-08-2018 08:25, af Vivian Birlie

Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan hjælpe hunden af med kløe og lignende

Atopi – når hunden udvikler allergier

22-03-2022 08:30, af Astrid Holtet

Atopi er en betegnelse der bruges, når en hund har en medfødt tendens til at udvikle allergiske reaktioner – og hunde med atopiplages ofte af generende kløe

Nyt flåtmiddel til hunde

08-04-2012 09:30, af Tine Luther
CERTIFECT giver en hurtigt virkende beskyttelse mod flåter og effektiv kontrol af lopper hos hunde

Gode nyheder til firbenede TV-lus

25-10-2016 18:30, af Kasper Larsson
Er din hund også til TV, så er der gode nyheder på vej. DogTV lander i Danmark i 2017, så din hund kan se TV, der er skræddersyet til den, når den er alene hjemme

Loppeplagen

04-07-2017 10:04, af Anne Ekenberg

Ctenocephalides felis og Ctenocephalides canis – katteloppen og hundeloppen. Ikke de mest mundrette navn på to af de mest irriterende insekter, vi hundeejere kender. Men nu er varmen over os, og med varmen kommer alt dette rædselsfulde kryb, som kan forpeste livet for os og ikke mindst vores hunde

Skabmiden på spil igen – pas på din hund

11-06-2018 08:02, af Lene Boysen

Ræveskab er en smitsom sygdom, hvor en mikroskopisk lille mide, skabmiden, smitter hunde, katte og andre dyr. Den kan også kortvarigt leve på mennesker. Hos nogle dyr giver ræveskab kraftig kløe og sår, og man skal være opmærksom på at komme til dyrlægen, hvis ens hund pludselig viser disse symptomer

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.