Ringorm – når svampe giver kløe

01-12-2017 18:07, af Astrid Gerd Holtet

Ringorm er, trods sit navn, ikke en orm, men en hudsvamp, der kan give kløe og hudinfektion hos både hunde og mennesker. Vi ser lidt nærmere på hvad der sker, hvis du får ringorm ind i hjemmet.  

Copyright Ridehesten.com

Ringorm er en gruppe af hudsvampe, også kaldet dermatofytter, der vokser i hårsækkene og på hårstråene, og som findes hos mange forskellige dyrearter, herunder hunde. Hunden kan smittes, hvis den kommer i kontakt med smittede dyr eller færdes i områder, hvor smittede dyr har været.

Får din hund ringorm, kan det ses som rødme i huden med pletvis hårtab, knækkede hårstrå og skællet hud. Infektionen er forbundet med meget kløe, og i slemme tilfælde, kan hunden klø sig så meget, at der kommer skader på huden.

Alle hunde kan smittes med ringorm, men infektionerne ses oftest hos unge hunde eller hunde, hvis immunforsvar er svækket.

Ringorm er generende, men ikke farlig, for hunden, og infektionerne vil oftest gå i sig selv i løbet af to til tre måneder. Problemet er dog, at ringorm er utrolig smitsomt – og kan også smitte til de tobenede i familien, og derfor vælger man næsten altid at behandle hunden.

Har din hund fået konstateret ringorm, kræver det – ud over behandling af hunden - en grundig rengøring af hjemmet. Svampen danner nemlig sporer, der kan ligge i miljøet i lang. Sporene kan være smitsomme i op til atten måneder, og er de først kommet indenfor, kan de være svære at komme af med.

/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

Læs også

Kvinde lærer hund at give hjertemassage

20-05-2020 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En video fra Crufts har fået en kvinde til at lære sin hund at give hjertemassage på bare 45 minutter

 

Min første hund

14-04-2020 15:23, af Iben Lauesen

Da vi efterlyste historier om jeres første hund, modtog vi denne dejlige historie fra Iben Lauesen. Nyd den

Kan du redde din hund, hvis uheldet er ude?

24-03-2022 12:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når først uheldet er ude, er der intet værre end at føle sig magtesløs og stå og se til, mens hunden lider. Den situation kan hundeejere heldigvis undgå, hvis de lærer at praktisere førstehjælp i tide. Agria Dyreforsikring oplyser her, hvilke advarselstegn det er vigtigt at være opmærksom på, og hvordan kæledyrsejere bør forholde sig i situationen

Inka skrev historie som Danmarks første hund med titlen NOVFCH

18-12-2024 14:21, af Cecilie Friis Amstrup

En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.

HUNDEN I FOKUS: En lykkepille i pels

25-08-2021 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden den 28. og 29. august får menneskets bedste ven, hunden, lov til at tage sine flinke mennesker med til årets hunde-event på Vilhelmsborg syd for Aarhus. I stedet for hestevrinsk vil det nationale hestesportscenter fyldes af kække bjæf, logrende haler og glade smil, når Dansk Kennel Klub afholder HUND I FOKUS med udsigt til hundekunster, danmarksmesterskaber, masser af hunde-hygge og inspiration til køb af – den rigtige – hund

Skal din hund være ”læsehund”?

05-02-2015 11:04, af Tine Luther
Foreningen Læsehunde uddanner frivillige læsehundeteams, som motiverer børn til at læse mere og bedre. Foreningen søger flere teams og afholder kurser for nye frivillige i februar/marts.

USA: Betjent degraderet efter hund døde i hans bil

14-06-2021 09:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Netop nu i Amerika er der en sag, der i den grad viser, at man skal huske, at hunde ikke må efterlades i bilen, når det er varmt

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Ny bog sætter fokus på hundens lyst til samarbejde

23-04-2025 13:02, af Cecilie Friis Amstrup

I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov. 

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste