Lille hund på bagsædet kan ramme som en hest

30-05-2021 10:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke et lovkrav i Danmark, at hunde skal være fastspændt eller i bur under bilkørsel. Men kolliderer du med 90 km/t kan en lille hund på 6 kg ramme de foransiddende med en vægt svarende til 700 kg.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Sommeren står for døren.  Måske skal I på ferie med hunden. Men husk nu, at spænde hunden fast. 

En sikkerhedssele eller et bur til hunden gør køreturen markant mere sikker. Selv en lille hund på 6 kg kan ramme forruden eller de foransiddende med en vægt, der svarer til langt over 700 kg, hvis man kolliderer med 90 kilometer i timen.

- Har man både børn og hund, synes børnene ofte at det er hyggeligt, hvis hunden sidder hos dem på bagsædet. Her har det stor betydning, at hunden er fastspændt under kørslen både for hundens og passagerernes sikkerhed, siger Birgitte Ringbæk, kommunikationschef hos If Skadeforsikring.

En labrador på 30 kg, der ikke er fastspændt på bagsædet kan ramme med en vægt på 1200 kg, hvis bilen kolliderer eller laver en hård opbremsning ved 50 km/t. Sker det ved 90 km/t svarer vægten til 3840 kg.

Sikkerhedsselen til hunden spændes fast til bilens almindelige selelåse og sikrer, at hunden ikke presses fremad i bilen, hvis uheldet er ude. Selerne fås for mellem 100-250 kr. i de fleste butikker med dyre- eller autoudstyr. Det er bedst, at hunden placeres på bagsædet så man undgår, at den bliver ramt af bilens front airbags ved et eventuelt sammenstød.

Ved sammenstød uden brug af hundesele er der samtidig risiko for, at hunden løber væk og kan blive kørt ned.

- En hundesikkerhedssele er også en fordel ved ind- og udstigning. Her kan der let opstå farlige situationer, hvis hunden smutter ud af bilen og løber ud på vejen, når bildøren åbnes, siger Birgitte Ringbæk.

Strammere regler i udlandet
De danske regler handler primært om at sikre dyrs velfærd under transport. Der findes ikke specifikke regler for hunde, men If anbefaler sele eller bur af hensyn til både dyr og menneskers sikkerhed. 

Andre lande har skrappere regler end Danmark. Husk at tjekke det, hvis hunden skal med på bilferie, ellers kan man blive idømt bøder.

Herunder kan du se, hvor meget en hund egentlig vejer ved en kollision

Copyright Ridehesten.com

Læs også

Voldsomt frostvejr på vej: Efterlad aldrig din hund i en kold bil

05-01-2024 09:52, af Anne Cecilie Sohl

De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.

Efterlad aldrig din hund i en varm bil

06-06-2023 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når temperaturen stiger om sommeren, fraråder Dyrenes Beskyttelse at hunde efterlades i biler, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt, hvilket kan have fatale konsekvenser

Hund dræbt: Flugtbilist efterlyses

07-01-2023 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den lille vestjyske by Ansager sidder Heidi og Kent Christensen og savner deres hund, der blev ramt af en bil torsdag aften. Bilisten stak af

Kennel indrettet som kopi af stuen

28-05-2014 20:15, af Tine Luther
En norsk familie havde meget, meget svært ved at rejse på ferie og efterlade hunden i en pension. Hvad gør man så? Man indretter da kennelen, så hunden føler sig hjemme!

Forholdsregler når hunden skal med på ferie

16-06-2015 12:22, af Tine Luther
Ifølge veterinærsygeplejerske Karina Rom Baltzer bør feriehungrende danskere tage en række forholdsregler, inden de medbringer familiens firbenede venner på bilferien.

Er din hund rejseklar?

04-06-2016 11:00, af Kasper Larsson
Hvis du overvejer at tage din hund med på ferie, er der en række ting, du først og fremmest skal være opmærksom på.

Hvem passer hunden, når vi rejser på ferie

04-08-2022 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er i dén grad gang i rejselysten igen. Samtidig har rigtigt mange danskere fået et kæledyr i løbet af de sidste par år. Kæledyr som nu er del af familien hos mere end halvdelen af alle danskere, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og det stiller krav til at sikre sig gode hunde- og kattesittere, hvis man vil rejse på ferie

Dyrlægens råd: Sådan rejser du trygt på ferie med dit kæledyr

09-06-2023 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet populært at medbringe kæledyr på ferier, viser tendensen hos en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura. I den forbindelse er det vigtigt at få vaccineret sin hund i god tid, ligesom der også er flere retningslinjer og rejsekrav, kæledyrsejere bør undersøge grundigt inden afrejse, lyder anbefalingen

En hvalp og en flaske champagne, tak

30-07-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommer er ferietid, og hotellerne gør et stort stykke arbejde for at tiltrække gæster. Amerikansk hotel bruger hundehvalpe som trækplaster

Glem ikke hunden, når I tager på ferie

20-06-2020 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere danskere både lejer og køber sommerhuse i Danmark som aldrig før, nu hvor coronavirus forhindrer dem i at rejse udenlands. Nogle vælger at tage deres firbenede familiemedlem med på sommerferie, mens andre lader Fido blive hjemme. Når familien er afsted, er det vigtigt, at hundens behov stadig bliver opfyldt, og at den ikke føler sig glemt

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.