Klumme: Det var ikke meningen, at jeg skulle have hund

24-04-2021 14:23, af Sara Eckhardt Boesen, instruktør i DKK Kreds 3

Her får du klummen fra det nyeste nummer af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com

 

Jeg har altid elsket hunde, men jeg skulle ikke have min egen hund lige nu.

Da jeg boede i udlandet, lavede jeg meget frivilligt arbejde for et hundeinternat. Der er over 500 uheldige, søde hunde, alle med brug for et hjem. I den forbindelse har jeg haft flere dejlige hunde i pleje, som alle blev adopteret. Heldigvis, for en gang imellem møder man fænomenet ”foster fail”, der er et udtryk, der bruges til at beskrive, når en plejeforælder til et kæledyr permanent adopterer dyret. Disse plejeforældre fortæller, at de har stået med en følelse af, at hunden valgte dem.

Jeg adopterede ikke én. Indtil Enzo valgte mig.

Enzo og hans søskende blev fundet i et industrikvarter sammen med deres døde mor. De fik lov til at vokse op på et hundehotel, hvor jeg besøgte dem regelmæssigt. Nogle blev hurtigt adopterede, men Enzo røg ind og ud af plejefamilier i mange måneder.

Han viste sig aldrig fra sin bedste side til adoptionsdagene. De fleste gange stod han med snuden i busken og kom glad løbende, når vi skulle køre igen.

Desværre kom dagen, hvor han skulle flytte til det store internat udenfor i ørkenens hede. Jeg tog derop en uge efter, han kom dertil. Jeg gik forbi alle burene, før jeg så ham stå fuldstændig stille og kigge helt roligt på mig igennem tremmerne i et af de bagerste bure. De andre hunde gøede højt og sprang, som de altid gør, når nogen kommer.

Tidligere var Enzo den frække storebror i kuldet, det var han ikke mere. Han stod bare dér, og alt føltes helt stille. Jeg havde aldrig grædt der før, men nu løb tårerne ned ad kinderne på mig. Jeg tog ham ud på en gåtur, nussede ham og prøvede at vise ham lidt kærlighed. To dage efter hentede jeg ham og tog ham officielt i pleje. Jeg følte, han havde sagt, ”så er det nu, jeg skal nok opføre mig pænt”. I hjemmet virkede han nærmest taknemmelig, så plejen blev en måned efter til en flybillet med hjem til Danmark.

Hjemme i Danmark kontaktede jeg DKK. Her er jeg rigtig glad for at være blevet instruktør i Kreds 3. Jeg har altid fundet hundes adfærd spændende, og det har især været lærerigt at træne min egen hund.

Når vi starter et træningshold op, siger vi ofte til hundeejerne, at de skal kende deres hunds race, og hvad den repræsenterer i forhold til hundetyper, så de bedst forstår deres nye hunds behov, samt hvad de går ind til adfærdsmæssigt.

Hvis man ikke kender sin hunds race, kan første skridt selvfølgelig være at kigge på, hvordan hunden ser ud, og hvor den kommer fra. Jeg har selv oplevet, at man kan lære en hel del om sin hunds karakter gennem træning og observering.

Min hund er fra Emiraterne. Hans kropsbygning er slank, krølle på halen samt både et blåt og brunt øje. Da saluki er meget udbredt i Mellemøsten, går jeg ud fra, at han har noget af den i sig.

Andet skridt kan være at observere adfærd. Det har været særligt gavnligt i træningssammenhænge. Her er der ikke noget at tage fejl af; han har gennemgående myndetræk. F.eks. er han mest påvirket af synssansen, er reserveret, og jeg skal træne varieret for at holde hans opmærksomhed. At lære ham at kende gennem træning har hjulpet mig til at forstå en del af hans fundamentale adfærd. Nu ved jeg bedre, hvordan vi skal arbejde sammen fremover.

Jeg elsker min sjovt udseende hund, at jeg har givet ham en sikker hverdag, og at han beriger min hverdag hver eneste dag.

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Når hunden skal aflives

28-08-2016 15:30, af Kasper Larsson
Alle hundeejere frygter med gru den dag, hvor de tvinges til at tage den tunge beslutning og sige farvel til deres bedste ven igennem mange år. Det er derfor en god ide at være forberedt på, hvad der sker hos dyrlægen og bagefter

Lær tricks: High five og gi' ti

04-07-2018 08:09, af Zara Zachariasen

Zara Zachariasen har endnu engang forkælet os med en lille træningsguide til to gode tricks med hunden. De kan sagtens øves selvom det er varmt

Labradoren Fie reddede julen for Liam på halvandet år

16-01-2018 15:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

19. december rykkede Lis Skøtt og hunden Fie ud til en eftersøgning af en lille drengs høreapparat. Den dygtige Labrador fandt drengens høreapparat og så var julen reddet

Løs hund i bilen kan ende som et projektil

18-06-2014 13:25, af Tine Luther
Det kan være livsfarligt – ikke bare for hunden, men også for fører/passagerer – at køre bil med selv en lille hund, der ikke er fastspændt.

Hund omkom af varme på færge

29-07-2014 14:25, af Tine Luther
Det er ikke kun under parkering på land, man skal tænke på, at det ikke bare kan være meget ubehageligt, men direkte farligt at efterlade hunden i bilen. Det måtte en hundeejer sande, da vedkommende låste sin bil op for at køre i land.

Ferie, ferie, ferie

07-07-2023 13:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er i den grad blevet ferietid - Også her på hunden.dk

Tilbud på billeder til privat hjemmesidebrug: spar 250 kr

17-01-2011 07:40, af Lærke Eifler
Fra på mandag og resten af januar måned ud er der tilbud på alle stævne- og udstillingsbilleder fra hunden.dk's store fotodatabase med frikøbt rettighed til at bruge dem på private hjemmesider

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.