KLUMME: At skifte race

01-07-2022 08:28, af Birgitte Lous

Her får du klummen fra juninummeret af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com

 

”Nææ skal du have en border collie?” ”Skal du nu også have en border collie?” ”Velkommen i familien” eller ” Du får travlt!” Bemærkningerne var mange, da jeg sidste år besluttede mig for at lave et raceskift. Jeg har gennem 15 år været den lykkelige ejer af tre västgötaspidser. De har trænet LP, Rally og spor. Alle har opnået gode resultater og været fantastiske familiehunde. Den ene opnåede endda titlen ”Dansk Lydighedschampion”. Det var dog på de gamle regler. Med den præcision, der kræves i dag, så var vi vist ikke kommet så langt.

Når man stiller op i LP klasse 3 med en västgötaspids, får man mange positive kommentarer. ”Hvor er det dejligt at se andre racer”, og ” hvor er den sød”. Man føler sig som noget særligt, hvilket er rigtig dejligt. Man har også en fornemmelse af, at dommerne sætter pris på at se andre racer end border collier. Når man stiller til konkurrence med en border collie, så vil jeg komme med den påstand at der er andre forventninger, og det skal man faktisk vænne sig til.

Nu er jeg så blevet border collie-ejer. Og ja hun er utrolig lærenem. Når det så er sagt, så skal jeg da lige love for, man har nogle andre udfordringer. Der kan faktisk være fordele ved spidshunden, som lærer lidt langsommere. Man får bedre tid til at følge med i indlæringen, så fejlindlæring nemmere kan ændres. Samtidig skal jeg hele tiden tage højde for, at hun ikke hyrder alting. Jeg skal overveje, hvad jeg bruger som belønning, hvor jeg placerer min belønning og hvordan den gives. Hun er så hurtig, at jeg let kommer til at belønne for det forkerte, og hun skal stoppes, når vi træner, for hun kan blive ved i det uendelige. Hun behøver ikke nær så mange belønninger, som jeg er vant til, for hun elsker bare at arbejde. Så det har været en stor omvæltning for mig at træne en hund, der er så tændt på at arbejde.

Jeg vil ikke sige, det er lettere at træne en border collie, men måske er det lidt sjovere, fordi hun er så fokuseret. Jeg glæder mig over den fart og begejstring, hun udviser.

Da jeg besluttede mig for at få en border collie, lovede jeg mig selv, at jeg ville prioritere ro meget højt i min træning. Jeg kan ikke have hunde, der hele tiden er ”på” eller løber op og ned ad væggene. At kunne være i en hvalpegård og kunne lægge sig, når jeg beder om det, har været et ”must” i min træning. Det, synes jeg, er lykkedes. Hun slapper af, når hun er i bur både til træning og hjemme, og hun er ikke en hund, der løber op og ned ad væggene. Hun er nem at have med på besøg, og hun kan ligge i bilen uden problemer, når det er nødvendigt. Hun er den dejligste, kærligste, kælne hund, og jeg elsker hende til månen og tilbage igen. 

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Din tilbagevenden til arbejdspladsen kan forårsage stress hos din hund

07-03-2022 12:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En del hunde vil blive efterladt alene for første gang, nu hvor anbefalingerne om hjemmearbejde er ophørt, og folk vender tilbage til kontorerne. Store og pludselige forandringer i hverdagen kan forårsage stress også for hunde. Royal Canin giver tips til, hvordan du kan reducere risiko for stress hos hunden ved hjælp af træning, rutiner, stimulering og fodring

Nu kommer HUNDEN snart igen

21-03-2022 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra i morgen og frem til fredag bliver DKK’s medlemsmagasin HUNDEN leveret til alle medlemmer. Her får du et overblik over, hvad du kan vente

BLOG: Løb med hunden? - er det mon noget for os?

10-02-2023 16:52, af Karoline Sidelmann Brinch

I går holdt jeg, Tails by Ragno og DKK webinar om canicross. Her fik jeg lov at svare på en masse spændende spørgsmål om min store passion 

De fleste trimmer/klipper selv deres hund

19-05-2011 08:06, af Tine Luther
Hunden.dk’s afstemning viser, at det er populært at ordne sin hund selv frem for at sende den på salon.

Vi efterlyser igen billeder fra jeres hverdag

03-01-2022 11:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En serie i HUNDEN, som vi faktisk var rigtig glade for, fik en lidt underlig slutning. Nu skal den genoplives

Små og store hunde sammen: retriever og gårdhund

21-08-2015 13:09, af Tine Luther
I HUNDEN nr. 6 bragte vi en artikel om at have store og små hunde sammen. I den forbindelse fortæller en læser om erfaringerne med at have en retriever og en dansk/svensk gårdhund sammen.

Dagens Læserfoto: High five

21-11-2020 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Selvom man er lille, kan man da godt være street. Det er dene engelske cockerspaniel i hvert fald. Billedet er taget af Jeppe Dehli fra Bagsværd

Gilpa er sponsor for fotokonkurrencen i HUNDEN, hvor man hver måned kan vinde flotte præmier

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.