Hunde med hypothyroidisme har en nedsat produktion af de stoftskiftehormoner, som dannes i skjoldbrusken og som kaldes for T3 og T4. Sygdommen er en af de mest almindelige hormonlidelser man ser hos hunde. Den forekommer hos alle typer af hunde, men den er særlig almindelig hos nogle racer, heriblandt dobermann, schnauzer og irsk setter, og ses oftest hos midaldrende og ældre hunde.
Kan være medfødt eller komme senere i livet
Hunden kan fødes med nedsat funktion af skjoldbruskkirtlen, eller den nedsatte funktion kan komme senere i livet. Hunde der er født med hypothyroidisme, er typisk mindre i størrelse, eller har forskellige typer af udviklingsforstyrrelser. Der sker fordi skjoldbruskkirtelhormonerne har en vigtig funktion i hvalpens vækst – og mangler de, vokser hvalpen ikke som den skal.
Symptomer ved hypothyroidisme
Symptomerne på hypothyroidisme hos den voksne hund kommer som regel langsomt og gradvist, og kan være svære at genkende. Nogle af de mest almindelige symptomer er:
Fremtiden med hypothyroidisme
Har ens hund fået hypothyroidisme, kan den behandles med stofskiftehormon, som gives til hunden i tabletter dagligt, og det kræver typisk at hunden løbende kommer til kontrol for at sikre at den får den rigtige mængde medicin. Behandlingen er livslang, men med den rette behandling, kan hunde med hypothyroidisme få et godt og langt liv på trods af sygdommen.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
Overvægt er oftest livsstilsrelateret, men hos nogle hunde kan overvægt være et symptom på sygdomme, der bør opdages og behandles
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet