Tekst: Kate Dahl
Vi var heldige at kunne fremvise broholmere i alle aldre – der var hunde fra 11 uger op til 8 år, hvilket gjorde det nemmere at vise de besøgende, hvor hurtigt en nuttet hvalp, bliver til en nuttet større unghund, og senere til en nobel ældre version.
Vi var heldige, at der var mange besøgende inkl. flere, der ikke kendte til racen, så vi fik mulighed for at få en god snak om racen, dens skønne historie, og hvad det vil sige at have en racehund.
Vi var heldige at få nogle sjove historier med hjem, bl.a den lille dreng, der begejstret udbrød ”Se mor, der kommer en hest”… ”Hesten” var så Broholmertæven Selma på 13 mdr.
Vi var heldige at kunne give vores unge hunde en god socialiseringsoplevelse, og de mange børn en positiv og tryg hundeoplevelse.
Imellem besøgene på vores stand, var vi heldige at der også var tid til at dele vores erfaringer og egne oplevelser med racen.
Vi var heldige at møde besøgende, der også var forbi vores stand sidste år, og som bliver mere og mere overbevist om, at Broholmeren er en race for dem.
Sidst men ikke mindst er vi heldige at have den skønneste race, der gør alt for at charmere sig ind hos alle, der vil snakke med dem.
Endelig er de her! Billederne fra Nørager har ladet vente på sig, men nu kan du finde dem online.
Lørdag den 28. oktober var alle nationalracer for første gang nogensinde samlet under ét tag.
I næste nummer af Hunden har vi en længere artikel om broholmeren. Det lader vi op til med denne quiz om den flotte hunderace. God fornøjelse
Søndag blev der fejret hundens dag i Tivoli i København. Her får du nogle pletskud fra dagen
Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste