Tekst: Kate Dahl
Vi var heldige at kunne fremvise broholmere i alle aldre – der var hunde fra 11 uger op til 8 år, hvilket gjorde det nemmere at vise de besøgende, hvor hurtigt en nuttet hvalp, bliver til en nuttet større unghund, og senere til en nobel ældre version.
Vi var heldige, at der var mange besøgende inkl. flere, der ikke kendte til racen, så vi fik mulighed for at få en god snak om racen, dens skønne historie, og hvad det vil sige at have en racehund.
Vi var heldige at få nogle sjove historier med hjem, bl.a den lille dreng, der begejstret udbrød ”Se mor, der kommer en hest”… ”Hesten” var så Broholmertæven Selma på 13 mdr.
Vi var heldige at kunne give vores unge hunde en god socialiseringsoplevelse, og de mange børn en positiv og tryg hundeoplevelse.
Imellem besøgene på vores stand, var vi heldige at der også var tid til at dele vores erfaringer og egne oplevelser med racen.
Vi var heldige at møde besøgende, der også var forbi vores stand sidste år, og som bliver mere og mere overbevist om, at Broholmeren er en race for dem.
Sidst men ikke mindst er vi heldige at have den skønneste race, der gør alt for at charmere sig ind hos alle, der vil snakke med dem.
Endelig er de her! Billederne fra Nørager har ladet vente på sig, men nu kan du finde dem online.
Lørdag den 28. oktober var alle nationalracer for første gang nogensinde samlet under ét tag.
I næste nummer af Hunden har vi en længere artikel om broholmeren. Det lader vi op til med denne quiz om den flotte hunderace. God fornøjelse
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
For en enkelt gang bryder vi med den normale fredagsquiz og serverer her en quiz om kennelklubben. Til gengæld er der hele 20 spørgsmål
Dansk Kennel Klub afholder fra næste tirsdag et webinar om farvegenetik, hvor klubbens dyrlæge fortæller om de forskellige pelstyper, aftegninger og farver
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet