Foråret er den årstid, hvor flest hvalpe bliver hentet af deres nye familie. Det er en dejlig tid, hvor hvalpen og familien kan lære hinanden at kende. Hvis den kommende hundeejer inden hvalpens ankomst kaster et kritisk blik på hjemmet, kan man undgå ulykker og unødige besøg hos dyrlægen. En svensk undersøgelse, Agria Dyreforsikring foretog i 2012 viser, at hver anden hvalp ender hos dyrlægen, inden den er fyldt to år. Begynd i køkkenet Vil man sikre sig, at hjemmet er parat til at modtage et firbenet medlem, kan en rundtur begynde i køkkenet. Mange fødevarer og snacks, mennesker gerne spiser i løbet af en dag, kan være farlige for hvalpe. “Det handler først og fremmest om vindruer og rosiner, rå løg, dej der hæver og gourmet chokolade med højt kakaoindhold. Disse ting kan være direkte livsfarlige for vores små firbenede venner,” siger Lene K. Jørgensen, dyrlægekonsulent hos Agria Dyreforsikring. Mange opbevarer husholdningskemikalier som acetone, plantegødning, pudsemiddel og opvaskemiddel under vasken i køkkenet. Kemikalierne kan gøre stor skade i hvalpens mave. I skraldespanden kan nysgerrige hvalpe stjæle gamle madrester - men kyllingeben, kapsler og skarpe genstande skal ikke i nærheden af små hvalpemaver. Sørg for, at skraldespand og kemikalier er gemt væk bag en forsvarligt lukket låge, gerne sikret med en ekstra krog. Fald fra møbler I stuen skal man tænke over, om hvalpen kan komme til skade, hvis den hopper ned fra møbler. Det er hyggeligt at putte med en lille basse i sofaen, men hjælp hvalpen med at komme ned på gulvet igen, så den ikke kommer til skade og brækker et ben. Børnelegetøj og hvalpe Hunde og børn kan blive rigtig gode venner, men legetøj kan udgøre en fare. Små dimser fra eksempelvis Lego kan nemt havne i hvalpens gab og sætte sig fast i halsen. Større stykker legetøj kan skarpe hvalpetænder gnaske i stykker og sluge. Kontakt omgående dyrlægen, hvis du har mistanke om, at din hvalp har slugt noget, den ikke kan tåle. Symptomerne kan være træthed, opkast, eller at den viser tegn på at have ondt i maven. AGRIAS TO VIGTIGSTE HVALPETIPS • Lad ikke den helt lille hvalp være alene. Forlad den kun i korte stunder, hvis du eksempelvis skal på toilettet. Den skal med tiden gradvist lære at være alene hjemme. • Fjern alle farlige genstande i hjemmet. DE MEST ALMINDELIGE SKADER I HVALPENS FØRSTE ÅR • Knoglebrud og skader på skelettet, eksempelvis et brækket ben. • Sår. • Ukendte genstande, der sætter sig fast i hals eller mave. • Forgiftning. • Skader på poterne. • Bid fra insekter. • Skader efter påkørsel af bil. /Pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?