HUNDEN: Det går du glip af, hvis du ikke er medlem

15-09-2022 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage udkommer septembernummeret af HUNDEN. Her kan du læse, hvad du går glip af, hvis du ikke er medlem af DKK

Copyright Ridehesten.com
Foto: Agnete Tillermann

 

Magasinet HUNDEN er Dansk Kennel Klubs medlemsblad, som udkommer 10 gange om året. Septembernummeret bliver netop nu sendt ud til DKK's medlemmer, og her kan du se lidt om, hvad du kan finde i bladet, og hvad du går glip af, hvis du ikke får bladet. 

Først og fremmest ha bladet igen en vanvittig flot forside. Denne gang er det to smukke rhodesian ridgebacks, der er bladets blikfang, og det smukke foto er taget af Agnete Tillemann.

Også i dette nummer kan du læse om DKK's historie i anledning af 125 års jubilæet. Vi er nu nået til 1970-1982, og vi er altså kommet til en tid, hvor der i den grad er gang i udviklingen i Dansk Kennel Klub. 

I vores tips til træning viser Zara Holst Zachariasen, hvordan du kan lære din hund at bukke. Her må vi også lige rose Charlotte Zachariasen for hendes flotte billeder. 

Du kan også læse den fine historie om, hvordan John Hilmer Hansen lånte hvalpe hos Kennel Græsmarken, da hans tæve kun fødte en enkelt hvalp. Det er en historie om, hvordan hundedanmark holder sammen og om, at man sagtens kan hjælpe hinanden på tværs af racer. 

19. august var der fest hos DKK. Her blev de 125 års jubilæum fejret. Derudover blev Jørgen Hindses 80 års fødselsdag og 45 års jubilæum som formand også fejret. Her var alt fra rørende taler til malerkunst og Elvis Presley.

DKK har stor succes med ungdomslejren, som mange unge hvert år ser frem til. I år deltog 25 unge med deres hunde, og du kan læse en glimrende reportage fra lejren. 

Og så var vi jo mange, der var på Bornholm i sommer. Det var lidt af en fest, vi havde derover, og du kan selvfølgelig læse reportage derfra og se billeder af alle vinderne. 

Der har også været DM i schweiss. Det blev en varm omgang. Harris Jensen har skrevet en fin reportage fra mesterskabet. 

Og så kan du også læse om to DKK-støttede specialer. 

Alt dette og meget mere får DKK's medlemmer i disse dage, mens de der ikke er medlemmer, må overveje om det ikke var på tide at melde sig ind i Dansk Kennel Klub. 

Læs også

Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

Nye instruktører startede deres rejse hos DKK

04-10-2024 09:31, af Cecilie Friis Amstrup

Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser. 

Roskilde: BIR, baby og bravour

25-09-2024 17:10, af Cecilie Friis Amstrup

Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.

Allerede nu bliver der varmt i bilen

02-05-2015 08:28, af Tine Luther
Selvom det er tidligt på året, har solen godt nok fat til, at der lynhurtigt bliver meget varmt i bilen – husk det når hunden opholder sig i bilen!

Cani-hvad-for-noget??

09-10-2020 12:33, af Karoline Sidelmann Brinch

Jeg er canicrosser og ”K9-biathlet”... eller rettere sagt: Jeg OG Frida er! – for tror det er en af årsagerne til at jeg, og flere og flere andre hundeejere, er bidt af disse sportsgrene: Det handler om fællesskab og aktiviteter sammen med din hund – og med andre løbere. Man får rørt sig samtidig med at hunden både får motion og brugt ”de små grå” - bliver udfordret på balance, koordination og samarbejdsevner. Og så er det først og fremmest bare supersjovt

Efterlad aldrig din hund i en varm bil

06-06-2023 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når temperaturen stiger om sommeren, fraråder Dyrenes Beskyttelse at hunde efterlades i biler, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt, hvilket kan have fatale konsekvenser

Når hunden springer op

13-12-2016 15:57, af Kasper Larsson
At møde hunde, der springer op ad ejer, gæster og forbipasserende er ikke noget særsyn. Men selv om hundens intentioner er meget venlige, foretrækker de fleste mennesker – selv de hundeglade – at hilse på en hund, der har alle fire poter på jorden!

Hold juledekorationen væk fra hunden

01-12-2018 13:00, af Astrid Gerd Holtet

Juledekorationer i hundehøjde kan være fristende for den nysgerrige hund og de kan give problemer, hvis hunden spiser dem

Betændelse i mellemøret

08-09-2021 15:35, af Astrid Gerd Holtet

Betændelse i mellemøret kan være meget generende og smertefuldt for hunden, og kan i værste fald ende i ansigtslammelse. Vi ser nærmere på hvorfor mellemørebetændelse opstår og hvad det betyder for hunden 

Overvægt mindsker hundes leveår: Sådan får du hunden i gang med træningen

29-10-2019 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde lider af overvægt, og det går ud over menneskets bedste ven, som i gennemsnit lever 1,3 år mindre med de ekstra kilo på sidebenene. Det får hundeejere til at dyrke motion med hunden som aldrig før

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt