De fleste hundeejere vil sige, at deres hund er både loyal og bragende social intelligent. Og det passer faktisk. Forskere i Japan har vist, at hunde vil undgå mennesker, der ikke har behandlet deres ejer ordentligt. Det skriver bbc.com. Eksperimentet var udformet på en måde, der gjorde det muligt at vurdere, om hunde kan evaluere menneskers interaktion med hinanden. Resultatet viste, at de fleste hunde udgik, eller komplet ignorerede, personen, der havde behandlet deres ejer dårligt. Testen var udformet sådan, at hundene så deres ejer prøve at få fat i en rulle tape fra en lukket, gennemsigtig beholder. Ejeren ville i løbet af forsøget vende sig mod en aktør, der sad ved siden af, og bede denne om hjælp. I første scenarie vendte aktøren sig væk fra ejeren, og nægtede at hjælpe. I et andet forsøg holdt aktøren beholderen, mens ejeren åbnede den, og på den måde fik fat i rullen med tape. I et kontrolforsøg vendte aktøren sig væk, uden at ejeren havde bedt om hjælp. Ved hvert forsøg var der ligeledes placeret en neutral person, der ikke interagerede med hverken ejeren eller den anden person. Umiddelbart efter forsøget tilbød både aktøren og den neutrale person hunden en godbid. Hunden havde tendens til at undgå aktøren, der ikke hjalp ejeren, og tog oftere en godbid fra enten den hjælpende aktør og den neutrale person. Dog skelnede hunden ikke mellem hjælperen og den neutrale person. Dette tyder på, at vores hunde forstår tredjepartsinteraktioner – noget som meget få arter, udover primaterne, er i stand til. At hundens ejer var involveret i forsøget, kan have influeret på resultatet, pointerer forskerne bag studiet. – Tilknytningen mellem hunde og deres ejer kan være utroligt stærk, hvorfor hunde kan være ekstra følsomme over for, hvordan andre behandler ejeren.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet