Hunde gør ældre mennesker mere sociale

27-06-2021 09:36, af Astrid Gerd Holtet

Ny stor undersøgelse viser, at der er større sandsynlighed for at ældre mennesker snakker med deres naboer, hvis de har en hund frem for en kat

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Social isolation kan blive et problem for nogle ældre mennesker, og derfor har en forskergruppe fra USA forsøgt at blive klogere på om hunde kan hjælpe ældre til at komme i kontakt med deres nærmeste omgivelser.

Forskerne sendte spørgeskemaer ud til over 400 dyreejere over 55 år, og adspurgte dem om deres sociale interaktioner i dagligdagen. Blandt de 400 dyreejere, blev hundeejerne også bedt om at udfylde et spørgeskema om deres daglige gåture.

Hunde får ældre til at møde deres naboer

Ud fra de svar de fik, undersøgte forskerne blandt andet forskellen i hvor meget social interaktion henholdsvis hunde- og katteejere havde med deres naboer. I vurderingen af resultaterne blev der blandt andet taget højde for forskel i alder og hvorvidt dyreejerne boede på landet eller i byen.

Holdet bag undersøgelsen fandt, at det var 2,4 gange så sandsynligt at en hundeejer mødte og snakkede med sine naboer, som det var for en katteejer. Derudover steg sandsynligheden for at møde naboerne markant med antallet af gåture hund og ejer var på hver dag.

Hunde og hundeluftning kan hjælpe ensomme ældre

Forskerne bag studiet mener, at deres resultater kan bruges i arbejdet med ensomhed hos ældre. De peger på at ejerskab af en hund og hundeluftning kan hjælpe ældre til at få kontakt til deres lokalområde, og mindske risikoen for social isolation.

Læs også

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Hvor gammel er min hund

22-01-2018 15:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde bliver ligesom vi mennesker ældre og ældre, før livet slutter. Det skyldes blandt andet, at dyrlægerne er blevet bedre til at behandle forskellige lidelser. Men hvor gamle er hundene egentlig 

Efter lang tids venten: 800 besøgshunde kan igen sprede glæde på landets plejebolige

30-04-2021 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu åbnes der igen for besøg på plejecentre rundt i hele landet. Og det er til glæde for beboerne i landets plejeboliger, der plejer at få besøg af TrygFondens kompetente besøgshundeteams. For der er ingen tvivl om, at besøg fra hundene gør en positiv forskel for de ældre, der lyser op, når de får besøg af de logrende hunde. Sådan lyder det fra Carsten Ellekjær, der netop har været afsted på sit første besøg efter genåbningen på Plejecenter Møllehaven i Bogense

Antioxidanter kan virke mod demens hos hunde

06-05-2018 09:15, af Astrid Gerd Holtet

Demens – eller kognitiv dysfunktion – er almindeligt hos ældre hunde, og kan være ødelæggende for deres livskvalitet. Et tilskud af antioxidanter, herunder eksempelvis vitamin E og C, kan være med til at forebygge tilstanden         

Inkontinens – når hunden ikke kan holde sig

16-08-2022 08:09, af Astrid Gerd Holtet

Inkontinens er en manglende evne til at holde på vandet, og tilstanden ses oftest hos ældre hunde

Social indlæring ses allerede hos helt unge hvalpe

02-02-2023 11:00, af Astrid Gerd Holtet

Social indlæring er en effektiv måde at lære nye ting på, og en indlæringsmåde, som er vigtig for hunde. Voksne hundes evne til at lære fra andre er velundersøgt, og et forskerhold har nu også vist, at helt unge hvalpe også evner at lære nyt på denne måde 

Hunden Einstein fandt tilskadekommen mand i busk, og er nu kåret som jysk dyrehelt

05-10-2017 11:31, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Hunden Einstein opsnusede i foråret en ældre, tilskadekommen mand i en busk i Brørup. Takket være Einstein blev manden fundet, hentet af ambulance og bragt i sikkerhed. I onsdags vandt Einstein ugetitlen jysk Danmarks Dyrehelt sammen med sin ejer Sascha i selskab med hundredvis af skoleelever på Campus Vejen

Curlingtæver – godt eller skidt for hvalpene?

09-08-2017 18:54, af Anne Ekenberg

Blandt forskere i humanpsykologi diskuteres det forsat, om forældre kan overbeskytte deres børn til skade for børnene. Nu har adfærdsforskere fra Arizonas universitet kigget på hunde for at se studere fænomenet nærmere.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader