I 2009 begyndte Ellis Borchers mops So’fi at vakle på bagbenene, og en røntgenundersøgelse bekræftede de bange anelser om, at hun havde spondylose (sammenvoksede ryghvirvler, som trykker på nerverne til bagbenene). So’fi blev behandlet medicinsk og havde det fint et års tid. Så begyndte det at gå ned ad bakke, og for nogle måneder siden tilkaldte Ellis Borcher dyrlægen, så han kunne se So’fi på hjemmebane og vurdere, om det var tid til at sende hende til de evige jagtmarker. Dyrlægen tøvede – handicappet var stort, men ellers var So’fi i rigtig fin stand – ikke mindst mentalt. Så fik ”Ellis Opfinder” idéen om en kørestol. Dyrlægen trak på smilebåndet – men syntes egentlig det var en god idé. Ellis Borchers intention var blot at give So’fi en god tid de sidste par uger, hun formodede, hunden havde tilbage at leve i. Men nu er der gået flere måneder, og So’fi bliver friskere og stærkere hele tiden – og har mindre og mindre brug for kørestolen. Så af sted! Ellis Borcher købte en sækkevogn i aluminium og skilte den fuldstændig ad. Med en vinkelsliber blev stykkerne tilpasset og derpå samlet igen. ”Sædet” blev foret med skumgummi og plys og fastgjort til stellet med plastikstrips. Kørestolen vejer ca. to kg og kan trækkes af en kraft på blot 200 g. Den fastgøres til hunden med en almindelig hundesele. So’fi blev hurtigt glad for kørestolen. Hun søger hen til den og vil gerne ud på tur med den. Hun piler af sted med høj haleføring og har overskud til at hilse på alt og alle. Og hendes tilstand er i den grad forbedret i løbet af de ca. tre måneder, hun har haft stolen. Ellis Borcher har måttet revurderet sin formodning om, at So’fi kun ville leve et par uger! Se videoen af So'fi og hendes kørestol til højre. Hjælper gerne Hvis andre hundeejere har brug for en lignende kørestol, giver Ellis Borcher gerne råd med på vejen. Hun kan kontaktes på tlf. 55 54 63 45/31 22 24 54 eller ellis.borcher@holmegaard.mail.telia.com
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse