Historien om Amanda og Whisky har allerede vist sig ikke at være en ren dans på roser. Den ene sygdom har afløst den anden, men efter mave/tarm-problemerne var væk, så fremtiden lys ud for de to. Whisky havde det godt og han var en glad hund.
En dag, da de var ude at gå tur, havde Whisky fået fat i en pind. Med den i munden løb han ind i et træ, hvilket betød, at grenen borede hul i ganen på den stakkels hund.
Umiddelbart så det ufarligt ud, og Whisky fik hurtigt opereret pinden ud og lappet hullet i ganen. Fire måneder senere begyndte Whiskys ene øje at se mærkeligt ud, og han hævede omkring øjet. Amanda tog ham til dyrlæge, som udleverede nogle øjendråber.
– Jeg forstod ikke, hvordan øjendråber skulle virke på det her, men jeg forsøgte at give ham det. Men så snart en dråbe ramte hans øje, stak han i et gevaldigt hyl, så jeg valgte at tage ham med til en øjenspecialist i Aarhus, fortæller Amanda Madsen.
Whisky blev undersøgt, men de kunne ikke finde noget, og han skulle derfor MR-scannes, og Whisky skulle overnatte hos dyrlægen.
– Jeg brød bare sammen på gulvet, da jeg fik at vide, at han skulle overnatte der, og at en MR-scanning ville koste 10.000 kroner, men jeg accepterede det. En veninde lejede en hytte i Aarhus, jeg kunne overnatte i, husker hun.
Amanda fik ikke sover den nat. Hun vidste, at MR-scanningen kunne fortælle, at Whisky havde kræft.
Da hun mødte op hos dyrlægen næste dag, fik hun en besked, som ikke hjalp hende meget.
– De sagde, at de kunne se en byld, men det kunne også være noget andet. De fortalte, at han skulle opereres, og de ville tømme bylden gennem ganen. Denne gang valgte jeg at køre hjem, siger hun.
Efter operationen fortalte øjenlægen, at de ikke kunne få drænet bylden, da den var alt for hård. De fik noget medicin med hjem, som skulle kunne blødgøre bylden.
Efter to og en halv uge hjemme var Whiskys hoved pludselig hævet og lignede en stor ballon. Igen gik til Aarhus. Nu kunne de tømme bylden via et dræn i hovedet på Whisky.
Det viste sig, at man ikke havde fået det hele af grenen ud, da whisky var blevet opereret første gang. Derfor var en rest af grenen vandret op bag øjet og havde lavet den store betændte byld.
Det er cirka et par måneder siden, han fik drænet i, og nu håber Amanda, at Whiskys pinsler er ovre.
Vi har tidligere skrevet om racen, turnspit dog. Nu har vi været i kontakt med et walisisk museum, der faktisk har et udstoppet eksemplar af racen. Læs om den her
Husker du Whisky, som vi skrev om for et års tid siden? Her får du en opdatering på den uheldige hund
Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet