Vi møder Whisky og hans ejer Amanda Madsen i den yderste del af Esbjerg. Der hvor den jyske vestkyst rækker ud mod Fanø og Harwich. Der hvor Svend Wiig Hansens fire hvide mænd spejder mod horisonten i Vesterhavet.
Pt. bor de på en campingplads, hvor Amanda er ved at uddanne sig til receptionist. Det er snart tre år siden, Amanda købte den energiske engelske springer spaniel, som kom til familien i den spæde begyndelse af 2017.
– Jeg har altid haft hund. Før Whisky havde jeg en chihuahua og en puddel. Da chihuahuaen døde, ville jeg gerne have en ny hund til at holde min gamle puddel ved selskab, fortæller Amanda Madsen.
Valget faldt altså på whisky, som straks viste sig at være en glad og god hund, som dog havde nogle udfordringer.
– Det var desværre ikke verdens bedste opdrættere, jeg havde købt ham hos. Det viste sig, at han var bange for mennesker og for sin egen skygge, så jeg gik i gang med at træne ham op, husker hun.
Efter noget tid begyndte Whiskys ben at blive skæve og deforme.
– Jeg kan huske, at jeg blev forskrækket, men jeg tog til dyrlæge med ham. Dyrlægen fortalte, at det kunne skyldes fejlernæring på hvalpestadiet. Whisky fik skinner på benene, og det endte med, at de rettede sig ud.
– Og så var vi ellers klar til at erobre hele verden sammen, troede jeg, men jeg skulle blive rigtig meget klogere, fortæller hun, mens Whisky ihærdigt forsøger at hoppe op i hendes skød.
Vi har tidligere skrevet om racen, turnspit dog. Nu har vi været i kontakt med et walisisk museum, der faktisk har et udstoppet eksemplar af racen. Læs om den her
Husker du Whisky, som vi skrev om for et års tid siden? Her får du en opdatering på den uheldige hund
Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet