Lige nu udspiller der sig lidt af en ulykkelig situation i Nordjyllands Politi. En politihund, der mandag fandt en forsvundet udviklingshæmmet kvinde, snappede nemlig også efter kvinden, og nu undersøges det, om der faktisk var tale om et regulært bid. Det skriver Nordjyske.
Sagen startede da en 32-årig kvinde mandag klokken 16 forsvandt fra bofællesskabet Delfinen ved Slettestrand. Tre timer senere blev kvinden fundet stærkt afkølet i et mørkt krat, og ifølge Claus Danø, leder af operativ afdeling ved Nordjyllands Politi, havde kvinden ikke været i live i dag, hvis det ikke havde været for den hund, der fandt hende. Han påpeger over for Nordjyske, at det ikke var et sted, man ville have ledt, hvis ikke politihunden havde opsnappet et spor, der førte mod området.
I sig selv er det en lykkelig afslutning på den historie, men desværre har sagen fået et ulykkeligt efterspil, da hunden åbenbart bed kvinden, da den fandt hende.
– Det er korrekt, at hun bliver snappet af hunden. Nu er vi ved at undersøge, hvor alvorligt det er, men jeg vil gerne sige, at det ikke er vores opfattelse, at hun er blevet skambidt, siger Claus Danø til Nordjyske.
Viser det sig, at hunden rent faktisk har bidt kvinden til blods, så ender sagen ifølge Claus Danø med en erstatning til kvinden samt en aflivning af hunden.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Politihunden Thor og hans fører, Karsten Hav Sørensen, hyldes for deres ekstraordinære indsats ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonder Show i Herning.
For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse