Tandkødsbetændelse og paradentose er nogle af de mest almindelige sundhedsproblemer hos voksne hunde. 80 % af hunde over tre år er ramt – og især de små hunderacer. Og man ved, at en hund med dårlige tænder har tandpine præcis, som vi mennesker har. Og bakterierne kan lige som hos os ”vandre ud” i kroppen og skade voldsomt.
– Hundeejere gør helt klart deres hund en stor tjeneste ved at forebygge tandproblemer og de voldsomme smerter, det kan give, fortæller dyrlæge Lotte Davies, som har skrevet bogen Sund hund, der bl.a. har fokus på tandhygiejne. – Børst tænderne på din hund hver dag, og gør det allerede fra hvalpestadiet, så den er vænnet til det. Hunde har 42 tænder, der kan sætte sig plak på, og det skal væk, inden det bliver til tandsten.
Du kan enten købe en særlig hundetandbørste, eller helt enkelt bruge en blød babytandbørste. Men brug ikke din egen tandpasta: Hunden sluger det meste af tandpastaen, og de har ikke godt af fluor, som kan give maveproblemer.
Har din hund allerede tandpine, må du en tur forbi dyrlægen.
– Modsat hvad mange tror, er det ikke nok med foder, godbidder og tyggelegetøj til hundens tænder, fortæller Lotte Davies. – Men det er et fint supplement.
Læs mere i bogen "Sund Hund" af Lotte Davies.
Hundesvømning er et fremragende redskab til at motionere din hund eller genoptræne den. Agria Dyreforsikrings hundeekspert forklarer fordelene og fortæller, hvordan I kan komme i gang
Hunden er menneskets bedste ven, men hvordan sikrer vi os, at vi også er hundens bedste ven? Det gør vi bl.a. ved at hjælpe hunden til at holde sig sund, både fysisk og mentalt, og give den et godt og aktivt hundeliv. Det lyder let, men en gang i mellem kan det være rart for hundeejeren at få tips og tricks udefra
I sidste uge havde vi historien om, at raw food til hunde ikke var godt for dem på grund af diverse bakterier. Engelsk ekspert går nu i rette med den opfattelse. Hendes hunde har spist raw food de sidste ti år
I går spurgte vi efter jeres pinligste oplevelser med hund, og dem kom der en del af
Julen er en glædelig højtid i mange danske hjem, men den kan også være fyldt med mange udfordringer for hunden i familien
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet