Glem ikke hunden, når I tager på ferie

20-06-2020 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere danskere både lejer og køber sommerhuse i Danmark som aldrig før, nu hvor coronavirus forhindrer dem i at rejse udenlands. Nogle vælger at tage deres firbenede familiemedlem med på sommerferie, mens andre lader Fido blive hjemme. Når familien er afsted, er det vigtigt, at hundens behov stadig bliver opfyldt, og at den ikke føler sig glemt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen


Solen titter frem fra skyerne, og sommerferien venter lige om hjørnet. De fleste af os skal ganske vist ikke rejse længere sydpå end til Falster i år, men holde ferie skal vi dog. Nu kommer det store spørgsmål for mange familier; Skal hunden med?
Hvis svaret er ‘nej’, er det vigtigt at have gjort sig nogle tanker om, hvordan hunden skal holde ferie, så den også har det godt, mens familien er væk.

— Skal hunden ikke med på den årlige sommertur, er det altafgørende, at den ikke føler sig glemt. Den bør være i godt selskab det meste af tiden, blive fodret korrekt og få sine fysiske og mentale behov dækket gennem daglig aktivering, siger Tine Antvorskov, direktør for Agria Dyreforsikring.

Hun tilføjer, at ligegyldigt hvor hunden befinder sig, mens familien rejser, skal passerne være opmærksomme på hundens helbred i sommervarmen. Hedeslag og dehydrering kan undgås ved at give hunden rigeligt med væske og sørge for skygge. Har hunden sart hud, skal der solcreme til, hvis den er meget ude i de skarpe UV-stråler.
Hvordan skal hunden passes?
Mens familien nyder pausen fra arbejde og skole på ferien, skal hunden passes. Her er et par muligheder:

1. En"dog-sitter"(hundeverdenens svar på en babysitter) er en oplagt løsning.
Har du en ansvarsbevidst ven eller et familiemedlem, kan du overlade hunden til vedkommende, så du kan slappe af og nyde ferien et andet sted i landet. Det vil være det bedste for hunden, hvis dog-sitteren kan flytte midlertidigt ind og overnatter i familiens hus i hundens vante omgivelser. På den måde opretholdes hundens vante omgivelser og rutiner. En lille bonus er at planter kan vandes, og risiko for indbrud mindskes.

 2. Hunden kan også passes hjemme hos dine venner eller familie.
Her er det vigtigt, at forholdene i og udenfor deres hjem er “hunde-venlige”. Det vil for eksempel sige, at haven skal være hegnet godt ind. En hund, der aldrig før har været på grunden, kan ofte finde huller, som haveejeren ikke selv har opdaget. Undersøg derfor, om hegnet er helt tæt, før hunden lukkes ud. Hunden bør ikke lades alene hjemme i det nye hus, da det ikke er sikkert, den er tryg ved at være alene nye steder, selvom den er god til det derhjemme.


3. En tredje løsning kan være at indgå gensidige pasningsaftaler med en anden hundefamilie.
Mød familien til hundetræning eller på gåturen, eller efterspørg en pasningsaftale med en annonce i hundegrupper på Facebook.

4. Hundepensioner er det typiske valg for de fleste hundeejere, og her skal du huske at bestille plads i god tid og undersøge vaccinationskrav.
Der findes mange gode pensioner, men du skal tage de kritiske briller på, da der er stor variation i forholdene på de forskellige pensioner. Det er hundeejerens eget ansvar at kvalitetstjekke stedet, og det kan derfor være en god idé at tage ud og observere forholdene, inden du skal på ferie. Hold øje med:

  • Hygiejnen. Der skal være rent og ryddeligt.
  • Udstyrets standard. Bokse, løbegårde og indhegning af luftearealerne
    skal være i god stand. Der skal være direkte adgang fra de indendørs bokse til en udendørs løbegård, så hunden let kan komme af med sine efterladenskaber.
  • Bemanding. Der skal være tilstrækkeligt voksent personale og evt. unge mennesker, som hjælper med at motionere og lege med hundene. Spørg ind til, hvordan og hvor meget kontakt, de har til hunden i løbet af en dag.
  • Hundeaktiviteter. Aftal aktiviteter med personalet såsom gåture, leg og svømmeture, der i mange tilfælde er ekstra ydelser, man skal betale mere for. Tine fra Agria Dyreforsikring anbefaler at investere i oplevelser, som gør hunden træt og glad i løbet af dagen frem for bøf, leverpostejmadder eller andet, pensionen måtte have på "menu-kortet".

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Hvordan skal hund og kat holde ferie i år?

14-05-2024 14:22, af Anne Cecilie Sohl

Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

ELIN FLENSBORG IN MEMORIAM

28-04-2020 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi starter dagen i det triste hjørne med et dødsfald. Her får I Jørgen Hindses mindeord

Fødseldag og 40-års jubilæum for formanden

12-09-2017 17:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Fredag den 15. september 2017 fejrer DKK’s formand, Jørgen Hindses, 75-års fødselsdag og 40 år som formand for Dansk Kennel Klub. Derfor er der åbent hus og frokost hos DKK i Solrød Strand den 15. september kl. 12.00 – 15.00

Manden med hatten fylder rundt

31-08-2017 12:01, af Britt Carlsen

Manden med hatten og de røde bukser. Ham med flødebollerne, og den overfyldte kameravest – kort sagt Jørgen Bak Rasmussen, fotograf og udgiver af magasinet Ridehesten og HUNDEN, fylder 60 år

Kursus: Aggressivitet hos hunde

01-08-2011 12:57, af Tine Luther
Etolog Kerstin Malm holder weekendkursus d. 24.-25. september på Blommenslyst Kro om emnet aggressivitet.

Hundene skabte venskab ved morgenbordet

01-05-2025 07:59, af Cecilie Friis Amstrup

Et kroophold i det nordjyske førte til fælles middage og nye bånd mellem to hundefamilier. 

Velkendt jagthundehjerte gæstede Danmarks første hundekro

14-04-2025 07:38, af Cecilie Friis Amstrup

Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro

Hindse satte fut i inspirationsdagene

22-10-2022 11:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse