Glem ikke hunden, når I tager på ferie

20-06-2020 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere danskere både lejer og køber sommerhuse i Danmark som aldrig før, nu hvor coronavirus forhindrer dem i at rejse udenlands. Nogle vælger at tage deres firbenede familiemedlem med på sommerferie, mens andre lader Fido blive hjemme. Når familien er afsted, er det vigtigt, at hundens behov stadig bliver opfyldt, og at den ikke føler sig glemt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen


Solen titter frem fra skyerne, og sommerferien venter lige om hjørnet. De fleste af os skal ganske vist ikke rejse længere sydpå end til Falster i år, men holde ferie skal vi dog. Nu kommer det store spørgsmål for mange familier; Skal hunden med?
Hvis svaret er ‘nej’, er det vigtigt at have gjort sig nogle tanker om, hvordan hunden skal holde ferie, så den også har det godt, mens familien er væk.

— Skal hunden ikke med på den årlige sommertur, er det altafgørende, at den ikke føler sig glemt. Den bør være i godt selskab det meste af tiden, blive fodret korrekt og få sine fysiske og mentale behov dækket gennem daglig aktivering, siger Tine Antvorskov, direktør for Agria Dyreforsikring.

Hun tilføjer, at ligegyldigt hvor hunden befinder sig, mens familien rejser, skal passerne være opmærksomme på hundens helbred i sommervarmen. Hedeslag og dehydrering kan undgås ved at give hunden rigeligt med væske og sørge for skygge. Har hunden sart hud, skal der solcreme til, hvis den er meget ude i de skarpe UV-stråler.
Hvordan skal hunden passes?
Mens familien nyder pausen fra arbejde og skole på ferien, skal hunden passes. Her er et par muligheder:

1. En"dog-sitter"(hundeverdenens svar på en babysitter) er en oplagt løsning.
Har du en ansvarsbevidst ven eller et familiemedlem, kan du overlade hunden til vedkommende, så du kan slappe af og nyde ferien et andet sted i landet. Det vil være det bedste for hunden, hvis dog-sitteren kan flytte midlertidigt ind og overnatter i familiens hus i hundens vante omgivelser. På den måde opretholdes hundens vante omgivelser og rutiner. En lille bonus er at planter kan vandes, og risiko for indbrud mindskes.

 2. Hunden kan også passes hjemme hos dine venner eller familie.
Her er det vigtigt, at forholdene i og udenfor deres hjem er “hunde-venlige”. Det vil for eksempel sige, at haven skal være hegnet godt ind. En hund, der aldrig før har været på grunden, kan ofte finde huller, som haveejeren ikke selv har opdaget. Undersøg derfor, om hegnet er helt tæt, før hunden lukkes ud. Hunden bør ikke lades alene hjemme i det nye hus, da det ikke er sikkert, den er tryg ved at være alene nye steder, selvom den er god til det derhjemme.


3. En tredje løsning kan være at indgå gensidige pasningsaftaler med en anden hundefamilie.
Mød familien til hundetræning eller på gåturen, eller efterspørg en pasningsaftale med en annonce i hundegrupper på Facebook.

4. Hundepensioner er det typiske valg for de fleste hundeejere, og her skal du huske at bestille plads i god tid og undersøge vaccinationskrav.
Der findes mange gode pensioner, men du skal tage de kritiske briller på, da der er stor variation i forholdene på de forskellige pensioner. Det er hundeejerens eget ansvar at kvalitetstjekke stedet, og det kan derfor være en god idé at tage ud og observere forholdene, inden du skal på ferie. Hold øje med:

  • Hygiejnen. Der skal være rent og ryddeligt.
  • Udstyrets standard. Bokse, løbegårde og indhegning af luftearealerne
    skal være i god stand. Der skal være direkte adgang fra de indendørs bokse til en udendørs løbegård, så hunden let kan komme af med sine efterladenskaber.
  • Bemanding. Der skal være tilstrækkeligt voksent personale og evt. unge mennesker, som hjælper med at motionere og lege med hundene. Spørg ind til, hvordan og hvor meget kontakt, de har til hunden i løbet af en dag.
  • Hundeaktiviteter. Aftal aktiviteter med personalet såsom gåture, leg og svømmeture, der i mange tilfælde er ekstra ydelser, man skal betale mere for. Tine fra Agria Dyreforsikring anbefaler at investere i oplevelser, som gør hunden træt og glad i løbet af dagen frem for bøf, leverpostejmadder eller andet, pensionen måtte have på "menu-kortet".

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

Ferie, ferie, ferie

07-07-2023 13:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er i den grad blevet ferietid - Også her på hunden.dk

Sommerferiebilleder

03-07-2023 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Sommeren er over os, og mens vi sidder og knokler, er der nok mange, der er på ferie rundt i verden. Hvor er I henne

Dødsfald: Søren E. Sørensen er død

18-12-2019 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går fik DKK nyheden om, at Søren E. Sørensen desværre er død. Her kan du læse Jørgen Hindses mindeord

Hindse satte fut i inspirationsdagene

22-10-2022 11:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen

ELIN FLENSBORG IN MEMORIAM

28-04-2020 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi starter dagen i det triste hjørne med et dødsfald. Her får I Jørgen Hindses mindeord

Manden med hatten fylder rundt

31-08-2017 12:01, af Britt Carlsen

Manden med hatten og de røde bukser. Ham med flødebollerne, og den overfyldte kameravest – kort sagt Jørgen Bak Rasmussen, fotograf og udgiver af magasinet Ridehesten og HUNDEN, fylder 60 år

Kursus: Aggressivitet hos hunde

01-08-2011 12:57, af Tine Luther
Etolog Kerstin Malm holder weekendkursus d. 24.-25. september på Blommenslyst Kro om emnet aggressivitet.

Fødseldag og 40-års jubilæum for formanden

12-09-2017 17:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Fredag den 15. september 2017 fejrer DKK’s formand, Jørgen Hindses, 75-års fødselsdag og 40 år som formand for Dansk Kennel Klub. Derfor er der åbent hus og frokost hos DKK i Solrød Strand den 15. september kl. 12.00 – 15.00

Jørgen Hindse fylder 80

05-08-2022 09:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag kan Dansk Kennel Klubs bestyrelsesformand, Jørgen Hindse, fejre sin 80 års fødselsdag - og samtidig kan han fejre noget så unikt som 45 års jubilæum som formand. Vi siger tillykke til formanden og giver dig her et par af højdepunkterne i hans karrierer - i flertal, ja, for han har haft to: En erhvervskarriere og en hobbykarriere - og den sidste er stadig i fuld gang

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.