Når man siger Harris Jensen i hundeverdenen, og især blandt jagthundefolket, er der mange, som nikker genkendende. Den erfarne hundefører, der netop har modtaget Dansk Kennel Klubs guldnål for sin mangeårige indsats, er ikke kun passioneret omkring jagthunde. Han sætter også pris på naturens ro og nærvær, og netop det fandt han og hans hustru på Rold Gl. Kro.
Et sted, man vender tilbage til
– Man bliver aldrig færdig med at opleve naturen, fortæller Harris Jensen, der sammen med sin hustru og deres engelske setter Bob for nylig tilbragte fire dage på Danmarks første hundekro.
Parret har tidligere besøgt stedet, men følte ikke, de var færdige med at udforske området. Derfor blev endnu et ophold hurtigt booket, og det kom ikke til at skuffe.
– Vi elsker at komme her. Opholdet har været flot og fint, og der har ikke manglet noget. Vi kommer for naturen, for den nordjyske natur er noget helt særligt. Der er højt til himlen og en mere voldsom, men dejlig natur end den, vi er vant til på Sydfyn, siger Harris.
Bob i hundesengen
Hunden Bob, hvis stamtavlenavn er Hunter’s Limited Boss, havde også en god ferie. Han fik hurtigt øje på den luksuriøse hundeseng på værelset og tog den i brug med det samme.
– Vi havde egentlig troet, han ville hoppe op i sengen eller sofaen, men han valgte hundesengen – i hvert fald indtil han fik det for varmt og lagde sig på gulvet i stedet, lyder det fra Harris.
Bob er to år gammel og den seneste i rækken af hunde, Harris har haft med navnet Bob. Det begyndte helt tilbage, da han som syvårig fik sin første hund – en lille ukendt blanding, som kom til at hedde netop Bob.
Siden er det blevet til flere engelske settere, engelsk pointer og kleiner münsterländer. Og nu er det den unge setter, der nyder turene i skoven og samværet med Harris og hans kone.
Et koncept med potentiale
Harris og hans familie er begejstrede for kroens hundevenlige koncept: – Det er et fascinerende og gennemtænkt koncept. I udlandet, f.eks. i Tyskland og Italien, må man tage sin hund med de fleste steder, men sådan er det desværre ikke i Danmark endnu. Her er det dog anderledes, og jeg tror på, at det her koncept vil udvikle sig endnu mere i fremtiden, siger Harris.
En hædersmand i hundeverdenen
Udover at nyde ophold i det nordjyske, er Harris Jensen kendt som en engageret og erfaren skikkelse i DKK og jagthundemiljøet. Han blev indvalgt i Dansk Kennel Klubs bestyrelse i 2016 som repræsentant for jagthunderacerne og har været aktiv i både bestyrelsesarbejdet, Udvalget for stående jagthunde og som DKK’s repræsentant i SJD – Organisationen for Stående Jagthunde i Danmark.
For nylig modtog han Dansk Kennel Klubs guldnål som anerkendelse for sin store indsats.
– Harris, din dedikation, dit arbejde og din passion for jagthunde og især stående jagthunde fortjener stor anerkendelse. Med denne guldnål siger vi tak for din indsats, lød det i fra DKK's formand Jørgen Hindse ved overrækkelsen.
Natur, nærvær og nysgerrighed
Harris og hans hustru vender gerne tilbage til Rold Gl. Kro – for som de selv siger, så bliver man aldrig færdig med naturen. Hver årstid bringer noget nyt, og sammen med Bob er der altid noget at opleve.
Og skulle nogen være i tvivl, så er dommen fra Harris klar: – En hundekro er en rigtig god idé.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Drømmer du om en juleaften fyldt med hygge, ro og nærvær – og hvor din firbenede ven er en naturlig del af festen? På Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, kan du fejre jul midt i den smukke natur ved Rold Skov og samtidig give din hund en oplevelse i verdensklasse.
Rold er ikke kun for røvere. Jørgen Bak Rasmussen har købt Rold gl. Kro. Her vil han skabe et samlingssted for hundeejere med alt, hvad hundehjertet begærer
Vi skal have fat i en jagthund i denne uge, når vi skal gætte om bretonen
Som tidligere nævnt, så skal vi fremover følge en af disse søde hvalpe i Magasinet HUNDEN, indtil den er udlært jagthund. Hvad synes du, hunden skal hedde
Så er der fredagsquiz. Denne gang om engelsk setter, som også er i raceportrættet i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i næste uge
Vi har netop modtaget dette billede af et kuld hvalp. En af hvalpene kommer du til at kunne følge fra ung hvalp til den er en stor jagthund
På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen
Der er stadig fuld gang i byggeriet af Danmarks første hundekro. Netop nu er to studerende fra Professionshøjskolen UCN ved at undersøge, hvordan kroen bliver bedst
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste