Niels Poulsen er indehaver af klinikken M-Touch. Derudover er han idemand til den første biathlon for menneske og hund i Danmark.
– Jeg gennemførte den lange distance i Sverige sidste år, og det var så god en oplevelse, at jeg syntes, vi også skulle have sådan et løb i Danmark, fortæller han.
Når løbet bliver skudt i gang i Nærum 23. juni, bliver det muligt at gennemføre en af tre ruter af forskellig sværhedsgrad. Ens for ruterne er dog, at de er plastret til med forhindringer, som hund og ejer enten skal over, under eller igennem.
– Det vil også være muligt at springe nogle forhindringer over. Det er måske ikke så godt at skulle kravle gennem en tunnel, hvis man har dårligt knæ. Der er plads til alle i løbet. Eneste krav er sådan set, at hunden skal kunne gå i snor, lyder det fra Niels Poulsen, der dog også mener, at forhindringerne kan sætte nogle begrænsninger i, hvilke hunde der kan deltage.
– Det er en fordel at have en mellemhund, da man måske skal løfte den over nogle forhindringer. Der vil det ikke være en fordel med en broholmer på 60 kilo, siger han.
Ingen svømmetur
Faktisk var Niels Poulsen i starten i tvivl om, hvorvidt han ville starte K9 biathlon op i Danmark.
– Jeg havde egentlig besluttet mig for ikke at gøre det, fordi det var rigtig svært at finde egnede områder til det. Nu er jeg jo også behandler, og nogle af mine klienter sidder i Rudersdal Idræt. Vi satte os ned og fik en snak om det, og så var vi pludselig i gang, fortæller han.
Indtil videre er der omkring 150 tilmeldte til løbet, hvilket Niels Poulsen er meget tilfreds med, men der er ifølge bagmanden stadig plads til flere deltagere.
Udover biathlonen vil der også være HTM og freestyle, flyball, nosework, run in show og besøg af en hundetjeneste, som arbejder med at finde forsvundne personer.
– Så kan vi jo finde folk, hvis de farer vild på ruten, siger Niels Poulsen og griner.
Idet løbet er en biathlon, skal der indgå et andet underlag end bare almindelig jord. Derfor er vand også en del af løbet, men det skal man ikke bliver forskrækket over.
– Ja der er vand, men det er ikke så meget, at man skal svømme i det, forsikrer Niels Poulsen.
Løbet starter lørdag 23. juli klokken 9.00 på Rundforbi Idrætsanlæg, Egebækvej 118-120, 2850 Nærum, og man kan tilmelde sig på Sportsiming
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Opdaterede regler for brug af medicin og doping samt krav til dispensation skal beskytte hundenes sundhed og sikre fair konkurrence i DKK aktiviteter
Har du hørt om Flyball? En tempofyldt hundesport, hvor firbenede atleter konkurrerer i en hæsblæsende stafet over spring i et forsøg på at slå modstanderholdet
Så er vi klar til dag to i Vejen. Her er oversigt over ringe og racer
Lørdag var der hvalpe- og unghundeskue i Kreds 6. En kreds, der efterhånden er blevet berømt for disse skuer. Vi var med, og her får du lidt billeder fra den dejlige dag
Randers Dyrehospital har i løbet af weekenden fået tre hunde ind, der havde spist chokolade. Hundene er alle raske igen, og dyrlæge Lone Plum opfordrer hundeejere til at kontakte dyrlægen, hvis der er mistanke om, at ens hund har spist chokolade
Lørdag bad vi jer sende os nogle gode sommerbilleder af jeres hunde. Det var I gode til. Her får I et udvalgt galleri
I går holdt jeg, Tails by Ragno og DKK webinar om canicross. Her fik jeg lov at svare på en masse spændende spørgsmål om min store passion
Ewa Björketun er en af de handlere med den allerbedste udstråling. Det beviste hun igen på lørdagens udstilling, men hvad viser billedet
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.