Elsket eller hadet – ejeren bestemmer!

04-04-2013 14:26, af Tine Luther
I april indledes den svenske kennelklubs kampagne ”Skäll inte på hunden”. Målet er at få flere ejere til at tage ansvar for deres hund og vise hensyn til omgivelserne, så hunden undgår at få skæld ud, når det er mennesket, der fejler. Også vi danske hundeejere kan lade os inspirere...
Copyright Ridehesten.com

– En god hundeejer tager ansvar for sin hund, hvilket man kan gøre på mange forskellige måder. Dybest set handler det om, at vi skal behandle vores hunde med respekt, men også respektere menneskerne i vores omgivelser, lyder det på den svenske kennelklubs hjemmeside. Klubbens nye kampagne retter sig mod hele landets hundeejere: – Vi tror, det findes bedre måde at løse problemerne med løse hunde og efterladte høm-hømmer end gennem forbud. Målet med kampagnen er at øge hundeejeransvaret – vi vil jo nødig, at hunden bliver betragtet som et problem, når det i virkeligheden er hundeejeren, som bør tage sig i kragen. Svenska Kennelklubben opfordrer hundeejerne til at sprede kampagnens budskab – og selv støtte den ved at tagfe ansvar for egen hund og vis hensyn til omgivelserne. Kampagnen skydes i gang den 13. april med ”Hundejeredag” i en række svenske byer. Kennelklubben har udformet ”12 smarte regler for hundeejere” (se dem via linket under billedet til højre) og fremstillet brochuremateriale (kan også ses via et link under billedet til højre). Kilde: skk.se

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.