Dyrlægegruppen Frijsenborg barsler med særlig fødegang i Hinnerup

25-12-2018 08:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En helt ny fløj på klinikken giver plads til, at drægtige tæver og nyfødte hvalpe kan holdes adskilt fra syge dyr, og alt reproduktionsarbejdet kan fremover holdes i en separat bygning

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

 

Engang håbede dyrlæge Kathrine Kirchhoff på, at hun kunne fylde hele sin arbejdsdag med reproduktion, som er hendes hjertebarn. Det er snart længe siden. Hjertebarnet - reproduktionsafdelingen - er for længst kommet ud over kravle stadiet og er blevet en selvstændig og særdeles levedygtig afdeling af Dyrlægegruppen Frijsenborg.

– Vi har simpelthen sprængt rammerne. Vi kan ikke være her, siger dyrlæge og medejer Ditte Heidemann.

Derfor gør man nu alvor af at lave en separat fødegang for drægtige tæver og nyfødte hvalpe. Her bliver udover et særskilt venteværelse kun til avlsdyrene, også et særligt insemineringsrum, et scanningsrum, en fødestue, et sædlaboratorium og mere plads til sædbanken. Sædbanken og arbejdet med at lave, sende, modtage og inseminere med frostsæd fylder mere og mere. Interessen for de muligheder, der ligger i frostsæd er stærkt stigende blandt opdrætterne og derfor kræver det nu mere plads. 

 Desuden bliver der fremover to operationsstuer, da det har knebet med at kunne nøjes med et, når der for eksempel er kommet flere akutte kejsersnit ind på samme tid.

– Vi vil gerne kunne adskille reproduktionsarbejdet fra det øvrige dyrlægearbejde, vi laver her i huset. Især fordi vi gerne vil skille syge dyr fra de raske. Det giver god mening at holde sygdom væk fra drægtige tæver og nyfødte hvalpe, siger May-Brit Grosen, veterinærsygeplejerske og medejer.

– Det er vores ambition at være de bedste til det, vi laver. Det kræver, at vi har optimale rammer at arbejde i, og det får vi, når udvidelsen af hospitalet er færdig. Så har vi i alt 600 kvadratmeter i Hinnerup, og det vil absolut kunne mærkes positivt for både vores kunder, vores patienter og os selv, at hospitalet bliver dobbelt så stort som nu, siger Ditte Heidemann.

Når byggeriet står færdigt, har dyrehospitalet i Hinnerup fire konsultationslokaler imod de tre, man har i dag, og der bliver langt bedre plads i venteværelserne. Det nye dyrehospital kommer også til at byde på et venteværelse kun for katte, så de ikke bliver stresset af hundene, og kattene får også deres eget rum at være i, når de skal indlægges.

Større laboratorium og bedre forhold for personalet, som tæller 20 fuldtidsansatte dyrlæger og veterinærsygeplejersker, bliver det også til. De får mere plads i frokoststuen og på kontoret og et stillerum, hvor de kan få en lur, når de har nattevagter.

I alt udvider dyrehospitalet med 300 kvadratmeter og får dermed næsten nøjagtigt dobbelt så meget plads som hidtil.

Spaden gik i jorden den 19. november, og man regner med, at hele herligheden står klar til brug i juni 2019. Arbejdet fortsætter ufortrødent på hospitalet under hele byggeperioden.

Læs også

Kejsersnitter og moderkager i Hinnerup

26-10-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag holdt Frijsenborg Dyrlægerne reception for deres spritnye reproduktionsafdeling

Foredrag om reproduktion

18-04-2013 09:10, af Tine Luther
Alle er velkomne til fordraget ”Reproduktion, parring og fødsel” – ny viden v/dyrlæge og reproduktionsekspert Kathrine Kirchhoff. Foredraget arrangeres af Coton-gruppen i Klubben for Små Selskabshunde.

Advarsel til hundeejere: Farlig larve spreder sig i Danmark

05-02-2025 09:03, af Cecilie Friis Amstrup

Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.

Har du, eller har du haft svagtseende eller blind hund?

06-11-2020 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

...... Så kan du hjælpe tre dyrlægestuderende med deres speciale

Hold øje med forbindingen

15-06-2022 12:37, af Astrid Holtet

Hvad skal du holde øje med, hvis din hund kommer hjem fra dyrlægen med en forbinding

Fra HUNDEN: Naturlig smertelindring ved ledsmerter

24-04-2025 07:04, af Ditte Jensen, veterinær rehabiliteringsterapeut, Laser Til Dyr

Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.

Symptom – vægttab

23-05-2022 09:45, af Astrid Holtet

Har din hund svært ved at holde en fornuftig kropsvægt, kan det være udtryk for at den forbrænder mere energi end den indtager, men det kan også være tegn på en lang række forskellige sygdomme

Høj risiko for flåtbid: Sådan passer du på dig selv og din hund

29-08-2022 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er højsæson for flåter, og det er ikke kun hunde, som lige nu er i fare for at blive bidt. Hundeejere har nemlig større risiko for flåtbid, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når man færdes i naturen. Sådan lyder det fra dyrlæge hos AniCura, som her fortæller, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer

Diagnose: Kærestesorger

27-04-2023 09:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I tirsdags havde randrusianske Nynne Frederiksen sin hund til dyrlæge, og hun blev noget overrasket over diagnosen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse