Det er altid en balancegang. Hvornår skal en familie have hjælp, og hvornår skal en familie have frataget deres dyr. Det må være nogle af de overvejelser, der fylder hos Dyreværnet i udarbejdelsen af det, de kalder potehjælp.
Potehjælp er nemlig et besøgstilbud, hvor nogle af Dyreværnets medarbejdere kommer til at køre ud til familier, som af den ene eller den anden grund har svært ved at passe dyrene.
Det kan eksempelvis være ældre mennesker, som har svært ved at se, hvornår hunden skal have klippet negle, eller pelsen skal friseres.
Direktør i Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee kender problemet fra sin egen familie.
– Tag nu mine egne forældre, som er blevet gamle. De lægger ikke mærke til, at deres hund, Liam, har alt for lange negle, at pelsen er filtret og at han trænger til en tandrensning. Jeg er heldigvis dyrlæge og tilser jævnligt deres hund, men var jeg ikke det, ville Liam have haft brug for at få en poterækning fra et andet menneske, for at få en bedre tilværelse, siger hun til Dyreværnets hjemmeside.
Hvis man kender en familie, som kunne have brug for hjælpen, skal man kontakte Dyreværnet, og så tilrettelægger de den bedste hjælp for familien og kæledyret.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Et kroophold i det nordjyske førte til fælles middage og nye bånd mellem to hundefamilier.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.