Det er højsæson for flåter

22-07-2011 10:08, af Signe Wiese
Dage som disse med varme og fugtigt vejr betyder at skovflåterne har optimale levebetingelser - så husk flåttangen, når du er på tur med hunden
Copyright Ridehesten.com
Husk flåttangen når du er på tur. (Foto: Hunden.dk)

Bid fra skovflåter kan få alvorlige konsekvenser for både mennesker og dyr. Mere end 5000 mennesker bliver årligt smittet med bakterien borrelia efter bid fra skovflåter. For mellem 200-300 personer udvikler infektionen sig til sygdommen borreliose, som kan give problemer for led, hjerne, nerver og hjerte. For hundene kan problemer efter flåtbid bl.a. vise sig som slingerhed eller halthed. Derfor er det ekstra vigtigt lige nu at være opmærksom på de små bæster, og lavet et ekstra tjek på både mennesker og dyr, når man kommer hjem fra skoven. Hvordan fjerner man en skovflåt? Flåttang: Skovflåten skal fjernes hurtigst muligt med flåttang eller pincet. Der skal drejes rundt og rundt, indtil flåten bliver rundtosset og slipper. Fingre: Arbejdet kan til nød gøres med fingrene, hvis man har glemt flåttang eller pincet derhjemme. Forbudt: Man må ikke hive flåten af. Så kan rester blive siddende i huden eller pels og fortsat smitte. Kilde: TV2 øst og Naturstyrelsen

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Læsehunden der ændrede børns liv

27-04-2025 07:06, af Cecilie Friis Amstrup

Efter ni år som læsehund og næsten 300 børns trofaste lytteven har den elskede hovawart Indy trukket sig tilbage. Hun har sat tydelige spor i mange børnehjerter og efterladt en arv af læselyst, mod og tryghed.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.