Erik Holmgaard er netop hjemvendt fra ”World Trial” med sin border, Joe. I det nordlige England nær grænsen til Skotland – som er området, racen oprindelig stammer fra – har de konkurreret gennem tre dage mod 240 hunde – de fleste fra England og Skotland, men også New Zealand, USA, Canada, Brasilien og Japan var repræsenteret. Erik Holmgaard havde opnået at få hele tre hunde udtaget til VM, men ifølge reglerne må man kun stille med to hunde. Ud over Joe deltog Erik med tæven Jumping Sally, og begge hunde blev kvalificeret til semifinalen, hvilket er utrolig imponerende ikke mindst eftersom mange af konkurrenterne er professionelle hyrder og dermed gav hård konkurrence. Kun Joe kæmpede sig videre til den endelige finale, hvor han sluttede på den flotte femteplads. World Trail var noget af et tilløbsstykke med ca. 20.000 tilskuere. Desuden transmitterede flere tv–kanaler begivenheden. Finalens opgaver • Først hentes et hold får på 10, som er placeret ca. 600 m væk • 150 meter før fårene er drevet ned til hyrden, skal de gennem en port • Yderligere 10 får hentes i den anden af banen, også 600 m ude • Fårene samles og drives i samlet flok rundt på banen (3x150 m med to porte, som skal passeres på lige linje – ikke i zigzag) • Fårene samles i en ”dele-ring”, som er 35 m i diameter. Her skal hyrden i samarbejde med sin hund sortere de 15 umærkede får fra og drive dem ud af ringen. • De resterende 5 får, som er mærkede, drives afslutningsvis ind i en 2x3 m fangefold Man har 30 minutter til at fuldføre alle momenter og bedømmes af 4 dommere, som hver kan give 170 points. Fåreholder, underviser og dommer Hjemme på gården nær Faxe har Erik og hans sambo Marie Louise små 100 får og seks border collier, hvoraf de fire deltager i konkurrencer. Parret opdrætter enkelte kuld. Erik træner hunde, underviser andre i hyrdning og dømmer også hyrdekonkurrencer. Se mere via linket under billederne til højre. Kilder: www.faxe.nu og Erik Holmgaard
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse