Dagen i dag begyndte tidligt med dyrlægekontrol kl 7. Herefter fik vi en kort træning, inden spændingen blev udløst og vi fik set white dog. White dog er en hund, som går programmet uden at deltage i konkurrencen. Her får både dommere og deltagere mulighed for at se programmet og vi ser også her rækkefølgen på eksempelvis stillingsskift. Positionerne var ikke blandt de sværeste. I lynet hedder de stå – sit – dæk. I stillingsskiftet stå-sit-stå-dæk-sit-dæk. Positionen efter kegle er en stå.
Programmet er godt tilrettelagt og der virker ikke til at være særligt svære fælder nogle steder. Stor var overraskelsen dog hos de spændte tilskuere, da vi opdagede at apporterne i dirigeret apport blev lagt omvendt af hvad alle normalt gør, nemlig med endestykket ned mod hunden. Er der noget vi lydighedsførere kan, så er det at gå op i detaljer. Så den lille detalje i øvelsen betød at stort set alle deltagere var ude for at træne apport efter white dog! Kort tid efter havde vi åbningsceremoni og så blev VM 2018 i lydighed erklæret for åbent. I år blev talerne holdt korte og præcise, hvilket jeg tror alle værdsatte…
Over middag var det tid til fællesøvelser. Fællesøvelserne startede dramatisk, da det første hold (5 deltagere) laver en kæmpe fejltagelse! Fører nr 5 misforstår prøveleder og dækker sin hund af. Nr 4, 3 og 2 gør det samme. De gør det når prøveleder er ud for deres hunde men prøveleder stopper ikke op før ved hund nr 1. De skulle altså alle have ventet med at dække deres hunde af og det er en meget dyr fejl. Af uransagelige årsager opdager kun den ene dommer det. Han giver dem 5, mens de andre dommere giver 8-10 point. Vi så mange bump på føreres ben og det trak de naturligvis for. En fik endda et 0, da hun nærmest blev slået omkuld af sin hund. Kun 3 hunde fik fulde point i fællesøvelser.
De danske hunde klarede sig rigtig fint i fællesøvelserne. Zoe og Bonis havde nogle poteflyt, men ikke store fejl. Så alle gik fra fællesøvelser med fine point.
Efter fællesøvelser fik vi endnu en god træning på det fine træningsområde. En dejlig dag med super stemning og mange skønne hunde på banen.
I morgen starter konkurrencen kl 9. og vi har to hunde, der skal i ilden – Louisa og Zoe og Pia og Kaizer. Vi glæder os! Indtil da står den på afslapning og tiltrængt opladning for både hunde og førere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
I dag starter VM i lydighed på Vilhelmsborg for alvor
Lydighed er ikke kun for border collier. Det er Sofie Blæhr og Biyana et godt eksempel på
Hermed reportage fra de sidste to dage ved VM i lydighed i Holland
Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen
Den 10., 11. og 12. maj får du mulighed for at møde ikke færre end 9.369 forskellige hunde af 273 forskellige racer. Og det er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at lukke et nyt pelset familiemedlem ind i dit hjem og hjerte
Hvem siger lydighed er kedeligt? Ny video fra Miriam Søndergaard er lige nu oppe på 125.000 visninger
Ved DM i lydighed på Vilhelmsborg sidste weekend, løb Siri Renee Richter Jungersen med sejren i eliteklassen for andet år i træk. Denne gang med en baby i maven, der kom til verden fire dage efter sejren
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet