Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Copyright Ridehesten.com
Emilie Andersen og Maggie på Crufts for første gang, hvor de tilmed kunne tage flere præmier med hjem. Foto: Privat

Tekst af Emilie Andersen

Det havde været en stor drøm for os længe at deltage på Crufts i England, så da vores tre tæver alle var kvalificeret, var der derfor ikke langt fra tanke til handling - for selvfølgelig skulle vi deltage! 

Vi tilmeldte vores to unge piger på 15 mdr. Amy og Lacy samt vores veteran Maggie på 9 år. Gennem flere måneder blev turen forberedt med planlægning af rejsen, indrejseregler og klargøring med træning og pleje af hundene. Jo tættere vi kom på, jo mere nærmede vi os at gå fra drøm til virkelighed, for nu skulle vi snart afsted - og vi glædede os.

Slut med ventetid

Endelig kom dagen hvor vi startede vores rejse - en lang tur til Birmingham med pitstop i Frankrig. Vi skulle med Eurotunnelen fra Calais til Folkstone og derefter køre til Birmingham. Tanken om at køre i England var lidt skræmmende, men hurtigt vænnede vi os til det, og hele rejsen forløb rigtig fint.

Onsdag den 6. marts til middag ankom vi til hotellet og mødtes med pigernes opdrætter, vores gode ven og samarbejdspartner, Darja Klevisar, fra Slovenien, som også skulle deltage med hendes tre hunde. Vi havde alle vasket vores hunde hjemmefra, så den del var der styr på, så hundene kunne slappe af og blive klar til den store dag. Vi tilbragte nogle dejlige timer sammen, inden det var sengetid.

Konkurrence tid

Endelig kom dagen, som vi havde forberedt os og ventet længe på. Vækkeuret ringede kl. 04:30 om morgenen for med tre hunde, der skulle have mad, luftes og klargøres, var der nok at nå inden vi kunne køre mod verdens største hundeudstilling. Endelig var vi klar, og kl. 08 kørte vi mod udstillingen. Da vi ankommer, er der busser, der kører nede fra parkeringspladserne op til udstillingshallerne, og det siger måske lidt om hvor stort det er. Vi får fundet hal 5, og finder vores pladser omkring ring 36 hvor dagens 68 tilmeldte Cotoner skal på over middag, fra følgende lande: UK, Spanien, Ungarn, USA, Italien, Danmark, Slovenien, Tyskland og Frankrig. 

Klokken nærmer sig “showtime” og nu er det endelig tid til, at Cotonerne skal i ringen. Vores dommer er engelske Christine Brooks, som både er racespecialist og mangeårig opdrætter af racen. Vores opdrætter Darja Klevisar har tre hanhunde med, og efter de er bedømt med flotte resultater, hvor alle bliver placeret, så bliver det tid til at vores piger skal i ringen.

Vi havde tilmeldt i veteranklassen, juniorklassen og limit klassen. I England bedømmes veteranklassen først, så det er vores veterantæve der skal starte med at sætte poterne på det grønne tæppe. Cotonroyal Magic Marguerite “MAGGIE” nød at få lov at vise sig frem og strålede hele vejen rundt i ringen, og vi nød begge hvert et sekund sammen. Dommeren sagde allerede da Maggie var på bordet, at hun var meget smuk og som en drøm, og hun forstod slet ikke Maggie’s høje alder. I veteranklassen vandt vi 1. pladsen og vi var virkelig stolte og glade, da det var et stærkt felt.

Der var dog ikke tid til at hvile på laurbærerne, for straks skulle vores juniortæve Cotonroyal Chantilly Lace “LACY’ i ringen. Den lille pige på 15 mdr. førte sig frem og charmerede sig med sin enorme glæde. Lacy vandt juniorklassen og nu kunne lykken ikke blive større, troede jeg.

Vores opdrætter fik spurgt, om vi havde lagt en plan for, hvis den sidste af vores piger også vandt sin klasse, og jeg svarede henkastet, at med to vundne klasser kunne vi vist ikke forvente mere. 

Nu blev det så min søster Cathrine’s tur med Cotonroyal Cherie Amour “AMY”. Cathrine havde sin debut i udstillingsringen for under et år siden, så det var en ekstra speciel oplevelse, at hun nu skulle vise sin pige frem på Crufts. Amy blev stillet i Limit klassen, som var blandt dagens største tæveklasser. Dommerens blik fulgte Amy rundt i ringen og da det blev afgørelsens time og den røde rosette skulle deles ud, trak vi næsten ikke vejret da dommeren gik over mod Amy. Vi havde lige vundet ALLE tre klasser med vores piger på Crufts, det var det største!

Glæden var enormt stor, men hurtigt måtte vi koordinere hvem der skulle handle hvilken hund, Cathrine skulle naturligvis gå med Amy, Emilie tog Maggie og Darja, vores opdrætter, tog Lacy. Nu handlede det kun om én ting, og det var at nyde hvert et sekund. Flere englændere havde fortalt at det næsten altid var open class, svarende til Champion klassen som ville vinde, men det skulle vise sig at gå helt anderledes.

Tårerne kunne ikke holdes tilbage

Først og fremmest var det den vildeste oplevelse at stå side om side i bedste tæve, med alle vores tre piger og ovenikøbet sammen med pigernes opdrætter, men i det sekund dommeren gik mod Maggie med den famøse grønne rosette, stoppede tiden for et sekund. Maggie blev BEDSTE TÆVE på Crufts og ovenikøbet bedste veteran. Nu kunne det ikke blive vildere…. troede jeg.

Dernæst skulle reserve bedste tæve findes og da der fortsat stod voksne og championtæver i ringen, gik jeg roligt ud med Maggie for at holde os klar til bedst i racen. I øjenkrogen ser jeg pludselig at dommeren beder Darja og Lacy (min junior) om at gå en tur op og ned for hende, og nu stiger pulsen. Min junior tæve vinder Reserve BEDSTE TÆVE! Nu kan jeg ikke holde tårerne tilbage længere, det var det største at overvære. 

Mange strømmer til for at lykønske os, og flere engelske opdrættere, der hvert år stiller på Crufts fortæller, at de ikke har oplevet lignende med at vinde alle klasser og både bedste og reserve bedste tæve. Dagen ender med, at Maggie vinder BIM og bedste veteran. Dommeren kommer efterfølgende hen for at få taget billeder og har rigtig mange rosende ord om alle vores hunde.

Dommeren takkede mange gange for at vi havde udstillet vores fantastiske piger for hende, og sagde at det var meget værdige vindere, som hun ønskede alt det bedste for fremtiden. Meget flotte ord fra en racespecialist, som kender racen gennem mange år. Jeg må sige, at jeg var meget overvældet og enormt stolt. Mange timers hårdt arbejde ligger bagved dette resultat og jeg kan sige, at det bliver en dag jeg aldrig glemmer og nu forstår jeg når folk snakker om hvor unik deres oplevelse har været på “det grønne tæppe”.

Inden turen igen gik hjem mod Danmark kan jeg love for, at vi fik fejret resultatet med manér, sammen med vores opdrætter, og at det vil blive en tur vi aldrig nogensinde glemmer.

Crufts 2024 endte med følgende resultater for os:

  • Cotonroyal Magic Marguerite - Maggie: Bedste veteran, Bedste Tæve og BIM
  • Cotonroyal Chantilly Lace - Lacy: Bedste junior tæve, Res. Bedste tæve
  • Cotonroyal Cherie Amour - Amy: Bedste limit tæve 

Ejere Emilie og Cathrine Andersen, Danmark. Opdrætter Darja Klevisar. Slovenien.

Læs også

Kvinde lærer hund at give hjertemassage

20-05-2020 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En video fra Crufts har fået en kvinde til at lære sin hund at give hjertemassage på bare 45 minutter

 

Gravhund tog BIS på Crufts

09-03-2020 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For første gang nogensinde stod en gravhund øverst på skamlen, da Best In Show på Crufts blev afgjort søndag aften

BLOG: CRUFTS 2019 – En helt igennem vild oplevelse

15-03-2019 15:00, af Camille Marie Saugmann Ørbæk

Camille Marie Saugmann Ørbæk repræsenterede Danmark i juniorhandling ved Crufts. I dette blogindlæg fortæller hun om sine oplevelser

Lhasa apsoen Maggie er Årets Veteran 2017

15-11-2017 15:34, af Marie Helene Rigård Rohleder

De gamle stjerner blev også hyldet på DKK's udstilling i Herning og her gik den flotte titel som Årets Veteran 2017 til lhasa apsoen Medoc Imagination, i daglig tale Maggie, og ejeren Anni Jensen

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Støt juniorhandlerne og vind lækre præmier

16-06-2018 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du på hundeudstilling i Vejen, har du en fantastisk mulighed for at støtte de unge juniorhandlere og måske endda vinde en flot præmie

BLOG: Rejse til Grækenland og Bosnien-Hercegovina, del 1.

13-11-2020 08:12, af Amalie Lohse-Lind

I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Jeg har besluttet at dele min historie om turene op i to indlæg, så dagens blogindlæg kommer til at omhandle turen til Grækenland

Vinderne er fundet

18-02-2022 12:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I forbindelse med udstillingen i Fredericia havde vi en konkurrence, hvor man kunne vinde et foto i størrelse 30x40. Vinderne er nu fundet

Foder og jakker trak på messen

22-11-2018 15:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På messedelen, Alt til hund, i weekendens arrangement i Frederiksborgcentret var der især to produkter, der pirrede publikums nysgerrighed

Myndeklubben indtager Store Hestedag med 70 km/t

02-09-2018 14:57, af Marie Helene Rigård Rohleder

Over 700 hunde er til Store Hestedag i Roskilde i weekenden. Myndeklubben er flot repræsenteret, og de afholder både udstilling og Lure Coursing

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.