Når en ny udstilling nærmer sig, begynder man at kigge lidt i statistikkerne, og man undersøger, hvilke dommere, der kommer, og hvor mange hunde, der er repræsenteret i de forskellige racer.
24. juni går det løs på Bornholm. Den danske ø, der ligger halvanden times sejlads fra Ystad og fem og en halv times sejlads fra Køge, har en helt speciel plads i hjertet hos mange udstillere. Og i år må man sige, at udstillere af dansk/svensk gårdhund virkelig har taget øen til sig.
Med hele 51 hunde i racen lørdag og 50 søndag, er dansk svensk gårdhund den race, der er bedst repræsenteret på udstillingen på Bornholm. Nummer to er labrador med 36 hunde både lørdag og søndag.
– Det slår jo alle tidligere rekorder, lyder det fra en glad Helene Riisgaard Pedersen, der er næstformand i racens specialklub, og som gennem mange år har gjort et fantastisk stort arbejde for den lille charmerende nationalrace.
– Som opdrætter af racen er det jo dejligt, at racen får så meget opmærksomhed. Jo flere hunde, des mere genetisk variation, og når racen bliver eksponeret så meget på en udstilling, så vil flere også få øje på racen, fortsætter hun.
Helene Riisgaard Pedersen fortæller desuden, at klubben ikke gør noget særligt for at få så mange hunde på udstilling, men hun ser flere årsager til udviklingen i racen.
– Racen begynder jo at blive placeret i Store Ring. Det viser folk, at man godt kan komme langt med en dansk/svensk gårdhund, og det kan jo give hundeejerne blod på tanden. Det betyder selvfølgelig også noget, at udstillingen er på Bornholm, som ligger mellem Danmark og Sverige, så udstillingen trækker nok også en del svenskere til, siger hun og fortsætter:
– Derudover så oplevede vi ligesom mange andre et boom i vores race under coronaen. De hunde, der blev købt dengang, er nu et par år gamle, og nu vil de så gerne have dem på udstilling, hvis de skal bruge dem i avl.
Naturligvis kommer Helene Riisgaard Pedersen også til Bornholm, og det er ikke kun de mange dansk/svenske gårdhunde, hun glæder sig til.
– Bornholm er bare noget særligt. Der er altid godt vejr, udstillingen er hyggelig, og der er en rigtig god stemning. Folk har ikke så travlt, fordi alle bor på øen, og derfor er udstillingen ikke så stressende.
Fra den 6. til 9. marts 2025 åbner NEC i Birmingham dørene for Crufts, verdens største hundeshow, hvor tusindvis af hunde og deres ejere samles for at fejre hundenes mangfoldighed og færdigheder.
Den smukke og elegante samojedehund Bullet imponerede dommerne og publikum og sikrede sig sejren i en af årets mest prestigefyldte konkurrencer.
Den talentfulde juniorhandler Simone Riisgaard Kristiansen imponerede dommerne og sikrede sig sejren i juniorhandling-finalen ved Dansk Kennel Klubs prestigefyldte Show of Winners.
Hunde i alle afskygninger fra baby- til veteranklasse indtager Rønne Stadion Nord denne weekend den 16.-18. august til den årlige bornholmske hundeudstillingsfest. Så selvom skoleferien er slut, så forlæng feriefølelsen og ta’ hele familien med til tre herlige dage til årets hyggeligste hundeudstilling – og din hund er selvfølgelig også meget velkommen.
Så er det blevet sidste udstillingsdag på Bornholm. Her får du dagens oversigt over racer og ringe
Så er første udstillingsdag slut. Endnu en hyggelig udstillingsdag på Bornholm med et næsten perfekt hundevejr
Overvejer du at lægge vejen forbi hundeudstillingen i Rønne, så er det en god ide at have lidt sparepenge med. Der er nemlig masser af fristelser for hundemennesker
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Opdaterede regler for brug af medicin og doping samt krav til dispensation skal beskytte hundenes sundhed og sikre fair konkurrence i DKK aktiviteter
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen