Når en ny udstilling nærmer sig, begynder man at kigge lidt i statistikkerne, og man undersøger, hvilke dommere, der kommer, og hvor mange hunde, der er repræsenteret i de forskellige racer.
24. juni går det løs på Bornholm. Den danske ø, der ligger halvanden times sejlads fra Ystad og fem og en halv times sejlads fra Køge, har en helt speciel plads i hjertet hos mange udstillere. Og i år må man sige, at udstillere af dansk/svensk gårdhund virkelig har taget øen til sig.
Med hele 51 hunde i racen lørdag og 50 søndag, er dansk svensk gårdhund den race, der er bedst repræsenteret på udstillingen på Bornholm. Nummer to er labrador med 36 hunde både lørdag og søndag.
– Det slår jo alle tidligere rekorder, lyder det fra en glad Helene Riisgaard Pedersen, der er næstformand i racens specialklub, og som gennem mange år har gjort et fantastisk stort arbejde for den lille charmerende nationalrace.
– Som opdrætter af racen er det jo dejligt, at racen får så meget opmærksomhed. Jo flere hunde, des mere genetisk variation, og når racen bliver eksponeret så meget på en udstilling, så vil flere også få øje på racen, fortsætter hun.
Helene Riisgaard Pedersen fortæller desuden, at klubben ikke gør noget særligt for at få så mange hunde på udstilling, men hun ser flere årsager til udviklingen i racen.
– Racen begynder jo at blive placeret i Store Ring. Det viser folk, at man godt kan komme langt med en dansk/svensk gårdhund, og det kan jo give hundeejerne blod på tanden. Det betyder selvfølgelig også noget, at udstillingen er på Bornholm, som ligger mellem Danmark og Sverige, så udstillingen trækker nok også en del svenskere til, siger hun og fortsætter:
– Derudover så oplevede vi ligesom mange andre et boom i vores race under coronaen. De hunde, der blev købt dengang, er nu et par år gamle, og nu vil de så gerne have dem på udstilling, hvis de skal bruge dem i avl.
Naturligvis kommer Helene Riisgaard Pedersen også til Bornholm, og det er ikke kun de mange dansk/svenske gårdhunde, hun glæder sig til.
– Bornholm er bare noget særligt. Der er altid godt vejr, udstillingen er hyggelig, og der er en rigtig god stemning. Folk har ikke så travlt, fordi alle bor på øen, og derfor er udstillingen ikke så stressende.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
Ingen anden dyreart fås i så mange forskellige udgaver: Pelset eller nøgen. Krøllet eller glat. Hurtig eller langsom. Fra 2 kilo til 100 kilo. Og du kan møde dem alle – knap 3.000 forskellige hunde af 185 forskellige racer - til hundeudstilling på Rønne Stadion Nord den 14. og 15. august, hvor coronasikkerheden er i højsædet hos arrangøren
Så går vi i gang med udstillingen på Bornholm. Her får du en oversigt over racer og ringe for i dag
Så er vi kommet i gang på Bornholm. I Ring otte var berner sennen nogle af de første racer, der var i aktion. De gjorde det godt
Så er der flere dejlige stemningsbilleder fra DKK's internationale udstilling på Bornholm.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet