Annoncørbetalt indhold: 5 Gode råd til dig, som skal have hvalp

16-11-2019 09:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er en stor beslutning at anskaffe sig en hundehvalp. Foruden det vigtige arbejde i at vælge den rigtig hunderace, er der også en række andre ting, man skal være opmærksom på, når hvalpen skal flytte hjemmefra og med hjem til dig.

Copyright Ridehesten.com

Sponsoreret af Coocoo Design 
 

1 Det rigtige match

Hjemme hos opdrætter Susanne Randeris bor der 5 border collies og 2 sheltier. Hun ejer Kennel Randeris og har avlet hunde i 7 år . Det rigtige match mellem hvalp og hvalpekøber er alfa omega for Susanne Randeris, som altid inviterer mulige hvalpekøbere hjem før, at hvalpene overhovedet er født. – Det er ekstremt vigtigt, at finde det bedste hjem til hvalpen, som den kan blive i resten af sit liv. Derfor er det ekstra vigtigt, at opdrætteren og hvalpekøberne gør sit grundarbejde. Det er ikke i hundens interesse at skifte hjem. Jeg taler altid med hvalpekøberne om, hvad det er for et hjem, som de kan tilbyde, hvordan deres hverdag er, og hvad de ønsker at bruge hunden til, siger Susanne Randeris.

 

2 Den gode begyndelse

Det er altid en god ide, at tage nogle dage fri fra arbejde, når hvalpen flytter ind, så hvalpen lige så stille kan danne sig et indtryk af sit nye hjem og familie. Susanne Randeris giver altid sine hvalpekøbere et tæppe med hjem, så hvalpene har noget, der lugter velkendt og trygt, når de kommer ud i den store nye verden. Derudover følger der også en stor sæk kvalitets hvalpefoder med, så hvalpen ikke også skal forholde sig til ny mad oven i flytningen.  – Noget af det vigtigste at lære en ny hvalp er at slappe af. Hvalpen skal have et helle, hvor den har ro og føler sig tryg. Det kan eksempelvis være i et bur eller en hundekurv, siger Susanne Randeris.

 

3 Det gode udstyr

Et nyt firbenet familiemedlem kræver også en shoppingtur eller to. Her skal eksempelvis indkøbes sele, snor, madskåle og ikke mindst en hundekurv. Hundekurven har en særlig vigtig funktion, da det skal være et sted, hvor hvalpen kan søge ro og tryghed. Hundekurven kan med fordel være lavet i materialer, der er allergivenlige og ikke mindst være nem at rengøre, så hygiejnen holdes i top. Derudover er det vigtigt at gøre sig tanker i forhold til behov. Skal du for eksempel ofte på tur er en foldbar hundekurv at foretrække, så den hurtigt kan pakkes sammen, så hvalpen kan finde tryghed, uanset hvor den er.

 

4 Når hverdagen begynder igen

Alene hjemme-træning er noget de fleste nye hundeejere skal igennem, selvom det kan være svært at gå fra den lille søde hvalp. Susanne Randeris starter alene hjemme-træning gradvist og i hundens tempo. Det er en god ide, at hvalpen har tisset af og spist inden, at træningen begynder. Det kan også være en godt med en hvalpegård eller et afgrænset område, som hvalpen kan være på, når I går hjemmefra. – Det kan hurtigt stresse den lille hvalp at blive forladt og være alene i et stort hus, og man risikerer, at hvalpen kommer til at ødelægge noget. Man kan med fordel aktivere hvalpen, så den er træt, så længe man sørger for kun at forlade hvalpen, mens den er rolig og ikke lige efter en leg, hvor den er oppe at køre, siger Susanne Randeris. Renlighed er selvfølgelig et andet vigtigt element, når man anskaffer sig en hvalp. En god huskeregel er, at hvalpe ofte skal besørge eller tisse, når de har spist, sovet eller leget. Tag derfor hvalpen med ud i haven og ros den, når den har gjort sit, anbefaler Susanne Randeris.

 

5 Hundetræning er et must

Hvalpekøberne hos Susanne Randeris opfordres alle til at møde hinanden og danne et netværk, hvor de kan få glæde og gavn af hinandens erfaringer. Gennem en Facebook-gruppe forsøger Susanne Randeris også at hjælpe med at svare på spørgsmål om hvalpene og samtidig følge lidt med i deres liv. – Derudover er hundetræning et must. Jeg råder altid mine hvalpekøbere til at starte til hvalpetræning, når hvalpen er omkring de 10 uger. Det handler om at få hvalpen socialiseret gennem positive oplevelser mellem andre hunde og nye mennesker. Hvalpen skal møde nye dufte, lyde og steder for at blive mere rolig og tryg i sine omgivelser. Og så hjælper træningen også til, at hunden lærer at koncentrere sig om dig, selvom den er blandt andre hunde. 

Læs også

Forårsfavoritterne fra DogCoach er LIVE

15-03-2024 09:23, af Anne Cecilie Sohl

Endelig er det forår, og tid til hundetræning og lyse aften gåture. 

Det bedste til dine kæledyr

06-10-2023 15:13, af Louise Trabjerg

Hvis du elsker dit kæledyr, vil du også give det det bedste foder. Hos animondo finder du et stort udvalg af kvalitetsfoder til hunde, katte og heste. Uanset om du har en hvalp, en senior eller en allergisk firbenet ven, finder du her det rigtige foder til dit dyrs behov.

ADVERTORIAL: Vind med Essential Foods og Hunden

17-09-2019 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som det fremgår i det nyligt udsendte HUNDEN på side 63, kan du og en ven deltage i en konkurrence fra Essential Foods, hvor du kan vinde 12 kilo og din ven 3 kilo foder til hunden fra deres helt nye foder serie. Læs om konkurrencen her

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.