Egentlig skulle politiets vandsøgshunde først være klar til tjeneste i løbet af foråret 2021, men træningen går så godt, at en af hundene netop nu er sat ind i eftersøgningen af Maria From Jakobsen.
Den 43-årige kvinde forsvandt fra sit hjem for en måned siden. Dengang lød det, at hun havde forladt hjemmet i nedtrykt tilstand, men pludselig tog sagen en helt ny drejning. En mand er anholdt for drab på hende, men man mangler stadig at finde hendes lig.
Torsdag er eftersøgningen foregået på Roskilde Fjord, og det er altså sket med en af politiets vandsøgshunde.
– Det er gået så godt med vores træning, så jeg skønnede, at vi i denne sag ville bruge en af de hunde, der ikke er færdigtrænet endnu, men som har vist gode takter i træningen. Vi giver det et forsøg, om hunden skulle give indikationer, siger leder af Rigspolitiets Hundetjeneste John Jensen til Ekstra Bladet.
I grundlovsforhøret af den mand, der er anholdt i sagen, kom det frem, at han havde søgt på havdybde, olietønder, selvmord og forsvinden, ligesom han var i besiddelse af en større mængde kaustisk soda og saltsyre.
Udover vandsøgshunden deltager også dykkere og en drone i eftersøgningen denne torsdag
Torsdag var vi i Kalundborg for at møde nogle af politiets nye vandsøgshunde. Det var et imponerende syn, der mødte os i havnebassinet
To af Fyns Politis patruljehunde er netop nu under uddannelse som vandsøgshunde sammen med deres hundeførere. Hundene i Fyns Politi er blevet særligt udvalgt til at blive specialtrænet til søg i vand
Snart kan politiet gøre brug af et nyt redskab ved eftersøgninger; de såkaldte vandsøgshunde – altså hunde som er specielt trænet til at finde personer eller genstande til vands. Hundene vil gøre eftersøgningerne hurtigere og mere effektive, lyder vurderingen
SCT. Jørgensbjerg Dyreklinik i Kalundborg advarer om, at der er udbrud af Parvovirus i området
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.