Efter at have fået et tip om, at der befandt sig ulovligt opdrættede hvalpe på en adresse i Vesterborg på Lolland, troppede politiet torsdag i sidste uge op og hentede hvalpene. Tre hvalpe og en drægtig tæve, alle af racen american staffordshire terrier, som det er forbudt at avle på, blev fjernet fra adressen – hvalpene med henblik på aflivning. Hundenes ejer, en 44-årig mand, får en bøde for overtrædelse af hundeloven – for anden gang! Han har tidligere fået en bøde grundet avl på selvsamme tæve, som han nu har lavet hvalpe på. Ingen sanktionsmuligheder Allerede i maj måned udtalte dyrlæge Henriette Marqvorsen fortvivlet, at hun havde fået til opgave at aflive en masse sunde hvalpe af forbudte racer. Efter aflivningerne kan ejerne så bare fortsætte den ulovlige avl, idet hundeloven ikke giver mulighed for tvangssterilisation – ikke engang af tæver, der er avlet ulovligt på flere gange. Hundeloven giver ingen sanktionsmuligheder over for de mennesker, der avler på ulovlige racer. Forbudte racer Nedenfor ses en liste over de 13 forbudsracer. Hunde erhvervet inden den 17. marts 2010 må ejerne beholde, men på offentlige områder skal hundene føres i snor og bære mundkurv. Visse steder – f.eks. i hundeskove – må hundene dog løbe frit, men de skal altid bære mundkurv. Reglerne gælder også for blandinger, hvori forbudsracer indgår. Loven blev i øvrigt vedtaget på trods af bl.a. DKK’s anbefalinger om ikke at forbyde bestemte racer. Pitbull Terrier Tosa Inu Amerikansk Staffordshire Terrier Fila Brasileiro Dogo Argentino Amerikansk Bulldog Boerboel Kangal Centralasiatisk Ovtcharka Kaukasisk Ovtcharka Sydrussisk Ovtcharka Tornjak Sarplanina Kilde: folketidende.dk og hundeloven
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet