Efter at have fået et tip om, at der befandt sig ulovligt opdrættede hvalpe på en adresse i Vesterborg på Lolland, troppede politiet torsdag i sidste uge op og hentede hvalpene. Tre hvalpe og en drægtig tæve, alle af racen american staffordshire terrier, som det er forbudt at avle på, blev fjernet fra adressen – hvalpene med henblik på aflivning. Hundenes ejer, en 44-årig mand, får en bøde for overtrædelse af hundeloven – for anden gang! Han har tidligere fået en bøde grundet avl på selvsamme tæve, som han nu har lavet hvalpe på. Ingen sanktionsmuligheder Allerede i maj måned udtalte dyrlæge Henriette Marqvorsen fortvivlet, at hun havde fået til opgave at aflive en masse sunde hvalpe af forbudte racer. Efter aflivningerne kan ejerne så bare fortsætte den ulovlige avl, idet hundeloven ikke giver mulighed for tvangssterilisation – ikke engang af tæver, der er avlet ulovligt på flere gange. Hundeloven giver ingen sanktionsmuligheder over for de mennesker, der avler på ulovlige racer. Forbudte racer Nedenfor ses en liste over de 13 forbudsracer. Hunde erhvervet inden den 17. marts 2010 må ejerne beholde, men på offentlige områder skal hundene føres i snor og bære mundkurv. Visse steder – f.eks. i hundeskove – må hundene dog løbe frit, men de skal altid bære mundkurv. Reglerne gælder også for blandinger, hvori forbudsracer indgår. Loven blev i øvrigt vedtaget på trods af bl.a. DKK’s anbefalinger om ikke at forbyde bestemte racer. Pitbull Terrier Tosa Inu Amerikansk Staffordshire Terrier Fila Brasileiro Dogo Argentino Amerikansk Bulldog Boerboel Kangal Centralasiatisk Ovtcharka Kaukasisk Ovtcharka Sydrussisk Ovtcharka Tornjak Sarplanina Kilde: folketidende.dk og hundeloven
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste