Tilbage i martsnummeret af HUNDEN skrev vi om Tina Andersen fra Hobro, der for første gang udstillede sin coton de tulear, Havana, på udstillingen i Fredericia.
Dengang fortalte hun ærligt og åbenhjertigt om sin start som hundeejer, som skete ved at støtte en hvalpefabrik. Hun fortalte, hvordan hun stadig mange år senere havde det rigtig svært med det, men at hun ikke vidste bedre dengang.
HER KAN DU LÆSE VORES FØRSTE ARTIKEL OM TINA ANDERSEN
I dag fylder Tines tre cotoner stadig meget i hjemmet og i Tinas verden, men hundene er faktisk kommet til at betyde endnu mere end de gjorde tilbage i februar, da vi mødte hende første gang.
Snart drager hun til Warszawa for at hente sin fjerde hund. Endnu en coton, som har en verdensvinder som far. Men det er ikke kun det, at hun nu tager ud på en lang rejse for at finde sig en ny hvalp, der er bevis på, at hendes liv for alvor er gået i hundene.
Tina er nu blevet selvstændig hundeklipper.
– Det er gået over al forventning. Jeg har allerede fået mange gode kunder, og jeg nyder virkelig at klippe hundene og gøre ejerne glade for resultatet, fortæller hun og fortsætter:
– For mig handler det om at se på hundene, før jeg bestemmer mig for, hvordan de skal klippes. Har en hund for eksempel lidt skæve ben, kan man sagtens klippe pelsen, så det ikke er så tydeligt.
I sin salon, som hedder KarmaDog klipper Tina alle små selskabshunde. Men det er planen, at hun i det nye år vil tage nogle kurser for at lære at klippe andre racer og hunde fra andre grupper.
– Jeg er ikke bange for at sige, at der er noget, jeg ikke kan. Jeg vil gerne have, at både ejer og hund er tryg ved det, jeg gør, så jeg tror på, at man skal være 100 procent ærlig, siger hun og fortsætter:
– Er ejeren med på det, er jeg naturligvis også klar på at kaste mig ud i nyt. Forleden havde jeg en puddel, hvor ejeren ønskede en bestemt klipning, som jeg ikke havde prøvet før. Det fortalte jeg naturligvis ejeren, som var frisk på, at vi prøvede. Jeg gik på youtube og fandt et klip, og det endte med at blive en rigtig flot klipning af pudlen.
Tina Andersen har også allerede oplevet mange forskellige typer af kunder, og hun oplever flere, der kommer flove ind ad døren, fordi de ikke lige har passet pelsen, som de burde.
– Der er faktisk mange, der er flove. Men så plejer jeg at sige til dem, at hunden logrer med halen, så det er da en glad hund, de har. Og så går jeg ellers i gang. Jeg synes ikke folk skal være flove, når de kommer her. De kommer jo, fordi de gerne vil have pelsen ordnet, og det viser jo, at de faktisk ønsker det bedste for deres hund, lyder det fra Tina Andersen.
Er du træt af at støvsuge hundehår hver dag? Eller lider du af allergi over for hunde? Så er der håb forude. Vi har fundet 10 hunderacer, som næsten ikke fælder, og som er ideelle til dig, der elsker hunde, men ikke hundehår.
Owen Des Fleurs D'Aloes blev bedst i racen hos coton de tulear. Ejer Nemone Lindulf var i den grad en glad vinder
Hvordan påvirker vores personlighed forholdet til vores hund? Det får vi svar på, men også hvordan katte egentlig kommunikerer med os mennesker og meget, meget mere. Femten nye forskningsprojekter får del i de ni millioner svenske kroner (6,4 mio. dkr) Agria og SKKs forskningsfond deler ud i 2022. Her finder vi også et projekt fra Danmark, der ser nærmere på diskusprolaps hos gravhunde og den populære selskabshund coton de tulear
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet