December måned og en god del af januar er et mareridt for de mange hunde, som er bange for fyrværkeri. Efter adskillige års indsats har DKK nu fået politikerne i tale. Regeringen har sendt et lovforslag i høring, som indskrænker den tilladte affyringsperiode fra 5 uger (1. dec. til 5. jan.) til 5 dage (27. dec. til 1. jan.). Allerhelst så DKK, at vi nøjedes med at tillade affyring selve nytårsaften, men fem dage vil trods alt betyde en klar forbedring. F.eks. kan de hårdest ramte hundeejere så leje sommerhus i en uge, mens folk jo ikke kan forlade hjemmet i over en måned. Der er frist for indsendelse af høringssvar den 29. november, og der er næppe tvivl om, at importører og forhandlere vil kritisere forslaget voldsomt. Hvis man støtter ønsket om at indskrænke affyringsperioden, anbefaler vi, at man giver sine synspunkter til kende f.eks. gennem læserbreve i sin lokalavis eller direkte på Høringsportalen (du finder link til portalen under billedet til højre), så det ikke kun er modstanderne af en forkortet affyringsperiode, som ytrer sig.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Et kroophold i det nordjyske førte til fælles middage og nye bånd mellem to hundefamilier.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.